Διαγράφει Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη ο Στέφανος Κασσελάκης

«Επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος»

9C0D65A7 070F 473C 8132 0ACCD26C31EC

Προς διαγραφή παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα ιστορικά στελέχη Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη, ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του το βράδυ της Δευτέρας και ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι με τη στάση τους τα συγκεκριμένα στελέχη «επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος».

Κάνοντας λόγο για στελέχη της Κουμουνδούρου που εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας «αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ», και τα οποία, κατά τον ίδιο, λειτουργούν ως «εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «αυτή η πρακτική δεν γίνεται πλέον ανεκτή».

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους», ανέφερε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

«Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», συμπλήρωσε.

«Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας», καταλήγει η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις πρώτες του αντιδράσεις, ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε, με ανάρτησή του: «Μη δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς». Παράλληλα, σε τοποθέτησή του στο KONTRA υποστήριξε ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία Αριστεράς, ενώ διαβεβαίωσε ότι «αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω».

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας επίσης στο KONTRA, υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης «γελοιοποιεί το κόμμα μέρα με τη μέρα», ενώ υπογράμμισε ότι «οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό».

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο Πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να πω την αλήθεια, παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ