Διαλυνάς για κύκλωμα: Αλίευαν μαθήτριες μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου

Επώνυμη καταγγελία γυναίκας, που αναφέρεται σε κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο «ψαρεύει» νεαρά κορίτσια ακόμη και μαθήτριες

ηξξξ 3 βιασμός, η, κύκλωμα, μαθήτριες, μαστροπεία, ΠΑΡΤΙ

Επώνυμη καταγγελία γυναίκας, που αναφέρεται σε κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο «ψαρεύει» νεαρά κορίτσια -ακόμη και μαθήτριες μέσω σχολικών εκδρομών- και τα διοχετεύει σε πάρτι, προσκόμισε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη, ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της καταγγέλλουσας που περιήλθαν σε γνώση του -διά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- ο ποινικολόγος έκανε λόγο για «κύκλωμα» που απαρτίζεται από «τρεις ομάδες», «δρα στη Θεσσαλονίκη, κι όχι μόνο» και «ο φερόμενος ως αρχηγός της μίας εξ αυτών (των ομάδων) είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργάνωνε κατά μεγάλο βαθμό εκδρομές ανήλικων μαθητριών και μαθητών, κυρίως από ιδιωτικά σχολεία, και μέσω αυτών των εκδρομών γινόταν -και εξ αυτού του λόγου- αλίευση κοριτσιών».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ποινικολόγο, το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ως μέτοχος στο καφέ- μπαρ της Θεσσαλονίκης, στο οποίο σύχναζε η 24χρονη κι εργαζόταν ο άνθρωπος που την κάλεσε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο, όπου εκείνη καταγγέλλει ότι βιάστηκε. Όπως πρόσθεσε ο κ. Διαλυνάς, τα στοιχεία που προσκόμισε στον εισαγγελέα εφετών -αρμόδιο για την παράλληλα έρευνα που διενεργείται όσον αφορά τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών, με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης- περιλαμβάνουν ονόματα προσώπων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Αναφερόμενος στην καταγγέλλουσα, που τού προσκόμισε τα παραπάνω στοιχεία για το φερόμενο κύκλωμα, ο ποινικολόγος είπε ότι «γνωρίζει από μέσα τα πράγματα, όπως επίσης γνωρίζει κι άλλες γυναίκες […] που έχουν βιαστεί και ταλαιπωρήθηκαν με άλλους τρόπους». Συμπλήρωσε δε, ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης καταγγελίας κατατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ αντίγραφό της θα αποσταλεί και στην Κυπριακή Αστυνομία.

Στο μεταξύ, νωρίτερα κατέθεσε στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που ερευνά την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, φίλος του εργοδότη της καταγγέλλουσας. «Τη Γεωργία πήγαμε και τη συναντήσαμε στο ξενοδοχείο μαζί με τον εργοδότη της και φίλο μου. Ήταν γύρω στις 11 το πρωί. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημά της, περίπου ένα 20λεπτο νωρίτερα». φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι «η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστική». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είδαμε ένα πλάσμα κακοποιημένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ