Ελλάδα:Αντιδράσεις για προβολή ταινίας “Αγόρια στο Ντους” σε μαθητές δημοτικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο και πιο σφοδρές οι δημόσιες αντιδράσεις για την προβολή της ταινίας ”Αγόρια στο Ντους” σε μαθητές της τετάρτης δημοτικού σε σχολείο της Αθήνας

73CC37FB 8179 444B A3F6 7B1BC6AABE9C

Όλο και πιο σφοδρές οι δημόσιες αντιδράσεις για την προβολή της ταινίας ”Αγόρια στο Ντους” σε μαθητές της τετάρτης δημοτικού σε σχολείο της Αθήνας. Γονείς ενός 10χρονου μαθητή έστειλαν εξώδικο στον διευθυντή κάνοντας λόγο για ταινία ακατάλληλου κατά τους ίδιους περιεχομένου που προβλήθηκε χωρίς η δασκάλα να έχει λάβει έγκριση από τους κηδεμόνες.

Για την υπόθεση που είναι υπό διερεύνηση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

«Πρόκειται για μια κατεξοχήν ταινία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, το οποίο εκτυλίσσεται μεταξύ αρρένων εφήβων 12 ετών», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας επισημαίνοντας ότι οι εντολείς του ζητούν να ελεγχθεί πειθαρχικά κατά πόσο η δασκάλα πληροί τις προϋποθέσεις ή πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να προβάλλει την συγκεκριμένη ταινία.

Αναφερόμενος στο εξώδικο – διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο Παιδείας ο κ. Κατσιμπαρδάς δήλωσε ότι «το μείζον της Πολιτείας είναι να προστατευθεί η παιδική ανηλικότητα».

Αποκάλυψε επίσης ότι οι πελάτες του είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί ενώ για το περιεχόμενο της μικρού μήκους ταινίας υπήρξαν διαμαρτυρίες και από άλλους γονείς. «Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη υπόθεση είχα τηλεφωνήματα και από γονείς από άλλα σχολεία για μια αυθαιρεσία που υπάρχει στο Δημόσιο με τέτοια ζητήματα» ισχυρίστηκε μη διευκρινίζοντας, ωστόσο, εάν έχει στοιχεία γι’ αυτές τις καταγγελίες. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν», κάνοντας λόγο για εκπαιδευτικούς οι οποίοι αυθαιρετούν στα κρίσιμα ζητήματα του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής αναφέρει: «Την Παρασκευή 19/5 γνωστοποιήθηκε διαμαρτυρία γονέα σχετικά με το ζήτημα αυτό. Την ίδια ημέρα η διαμαρτυρία απεστάλη αμέσως στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να ελέγξει και να ερευνήσει επισταμένως το περιστατικό, να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και να μας ενημερώσει σχετικά. Μόλις μας κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, θα αποφανθούμε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Bραβεύθηκε ως η Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.

Η σουηδικής παραγωγής μικρού μήκους ταινία, διάρκειας 9 λεπτών, σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ και με τον αγγλικό τίτλο “Shower Boys”έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες συγκαταλέγεται σε λίστα του υπουργείου Παιδείας μεταξύ αυτών που μπορούν να επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί αλλά για παιδιά Γυμνασίου και όχι Δημοτικού.

Βραβεία:

– Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid, Άμστερνταμ

– Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest, Σίδνεϊ

– Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν

– Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF, Μάλμε

– Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira, Βουδαπέστη

– Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021
Πηγή: HuffinghtonPost.gr