Ναι, ρε παικταρά: Ο Τσιτσιπάς καθάρισε τον Τζόκοβιτς! (vids)

st

Η μεγάλη επιστροφή του Στέφανου Τσιτσιπά είναι γεγονός. Φώναξε «παρών» με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, πετώντας με ανατροπή εκτός Shanghai Masters το Νο.1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς!
Εκπληκτικός ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, λύγισε τον 32χρονο Σέρβο με 3-6, 7-5, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης.

Ήταν η πρώτη νίκη του σε βάρος Νο.1 και ήρθε για να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου, που ήρθε λίγο νωρίτερα με τη νίκη του Ντανίλ Μεντβέντεφ επί του Φάμπιο Φονίνι.

Ο υπερφορμαρισμένος Ρώσος, μάλιστα, είναι και ο αντίπαλός του στα ημιτελικά του κινεζικού Masters!

Μια επικίνδυνη αποστολή για τον Στεφ, που όχι μόνο καλείται να σταματήσει τον… ασταμάτητο φιναλίστ του US Open (τρέχει σερί 27-3), αλλά καλείται και να βάλει φρένο και στο δικό του αρνητικό σερί, καθώς δεν έχει νικήσει ποτέ τον 23χρονο τενίστα (0-4)!

Για την ώρα, πάντως, πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία κόντρα σε έναν τενίστα που έμοιαζε αχτύπητος τις τελευταίες μέρες και είχε ταξιδέψει στη Σανγκάη για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Και με την ήττα, μάλιστα, από τον Στέφανο ενδεχομένως να χάσει στο τέλος της σεζόν το Νο.1 του κόσμου από τον Ράφα Ναδάλ!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά το παιχνίδι και επιτέθηκε… χωρίς έλεος στον νεαρό τενίστα, που έχασε το σερβίς του με το καλημέρα (0-2) και το μπρέικ αυτό έκρινε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο, ωστόσο, ο Στέφανος άρχισε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι του αντιπάλου του, έγινε πιο επιθετικός και είχε δύο ευκαιρίες να τον «σπάσει» στο 3-2.

Δεν το έκανε στο σημείο αυτό, ωστόσο τα κατάφερε στο πιο… κατάλληλο σημείο του σετ: όταν ο Νόλε σέρβιρε υπό πίεση για να μείνει στο σετ στο 6-5!

Καθάρισε, λοιπόν, το σετ ο Τσιτσιπάς και μπήκε με άλλο αέρα στο τρίτο για να καθαρίσει και τη νίκη!

Είχε απέναντί του έναν αντίπαλό που φημίζεται για τον χαρακτήρα του στα δύσκολα, όμως ο Στέφανος ήταν απλά φανταστικός και δεν του άφησε κανένα περιθώριο!

Με εκπληκτική απόδοση, εκπληκτικά χτυπήματα σημείωσε το καθοριστικό μπρέικ στο 2-1, κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του!

O αγώνας κράτησε 2 ώρες και 2 λεπτά και ήταν πολύ υψηλής ποιότητας από την αρχή ως το τέλος!

Και το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι η απάντηση του Στέφανου σε όσους τον αμφισβήτησαν μετά τη (φυσιολογική) κρίση που πέρασε μετά το Roland Garros.

Είναι μόλις 21 ετών και δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς την ξαφνική επιτυχία. Ο Στεφ, όμως, είναι εδώ για να μείνει και η πρόκρισή του στο ATP Finals είναι μόνο ένα δείγμα του τι είναι ικανός να πετύχει στην καριέρα του…

Σημειώστε ότι κόντρα στον Τζόκοβιτς, τον καλύτερο τενίστα των τελευταίων ετών, έχει δύο νίκες σε τρεις αγώνες!

Kαι έχει νικήσει και τρία μέλη του Big 3 (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ) μέσα στο 2019!

«Φωτοβολίδα», είπατε;

https://twitter.com/atptour/status/1182576415147020288