Πισπιρίγκου: Παραπομπή σε δίκη για δολοφονία Τζωρτζίνας προτείνει ο εισαγγελέας

Εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη για την Πισπιρίγκου

D492914B 46B4 402A A48D 7CACAA27A6ED

Να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για δυο κακουργήματα που αφορούν στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη η 33χρονη μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Νούλης.

Τα κακουργήματα για τα οποία η κατηγορουμένη θα πρέπει να δικαστεί είναι σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό: Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του παιδιού της αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας του στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021. Επί της ουσίας, με την πρότασή του ο κ. Νούλης δέχεται ότι η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου πριν τελέσει την ανθρωποκτονία της κόρης της, είχε προσπαθήσει να κόψει το νήμα της ζωής της και ενώ το παιδί νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Πλέον, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφανθεί οριστικά αν η 33χρονη θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη. Πάντως, ο εισαγγελέας ζητεί την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορούμενη μητέρα. Ωστόσο, και επί αυτού του ζητήματος θα αποφανθεί οριστικά το δικαστικό συμβούλιο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα