Σμύρνη: Συνωστίζονται οι μετανάστες – Με selfie ετοιμάζονται για νησιά (VIDEO)

2f1893d325c3205f06ab35ea65f95594

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στη Σμύρνη για να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Προκλητικές σκηνές μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα με τους μετανάστες να βγάζουν selfies και να γελούν.

Για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ που έχουν συγκεντρωθεί στα παράλια της Τουρκίας και ετοιμάζονται να περάσουν από τη Σμύρνη, τα Δαρδανέλια και το Αϊβαλί στα ελληνικά νησιά, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτριά μας, Μαρία Ζαχαράκη. Πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Πράσινο Λιμάνι, στο Μπαμπάκαλε και στα Κάτεργα στο Αϊβαλί για να περάσουν στη Μυτιλήνη, ενώ από τη Σμύρνη πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη Σάμο.

Μάλιστα κάποιοι μετανάστες που περιμένουν στα λιμάνια για να επιβιβαστούν σε πλοία γελούν και κάνουν σόου μπροστά στις κάμερες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της «Sabah» διακρίνονται και μετανάστες αφρικανικής καταγωγής.

Το «SigmaLive» νωρίτερα μετέδωσε πως περίπου 300 πρόσφυγες/μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση θα ανοίξει τις πύλες και δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «CNN Türk», όσοι πέρασαν χθες τη νύχτα στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο, αναφέρει από Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια μας Μαρία Ζαχαράκη.

Αναμένεται περαιτέρω όξυνση του ήδη γιγάντιου προβλήματος του μεταναστευτικού/προσφυγικού και στην Κύπρο. Πρόσφατα, η «Σημερινή» ανέδειξε πως οι αριθμοί των μεταναστών έχουν αυξηθεί δραματικά. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε ανοιχτά για διοχέτευση μεταναστών μέσα από τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, με σκοπό την δημογραφική υπερχείλιση των ελεύθερων περιοχών, πράγμα για το οποίο είναι ενήμερες όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου.

Χθες, σε δηλώσεις του στο «Σίγμα» ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου ανέφερε πως τα νησιά του Αιγαίου «είναι μια αγκαλιά με την Τουρκία» και πως εγείρεται ζήτημα υψίστης εθνικής ασφάλειας. Πρόσθεσε πως «αυτή την στιγμή στην Χίο είναι περισσότεροι από 8 χιλιάδες, στην Μυτιλήνη είναι περισσότεροι από 28 χιλιάδες, και στην Σάμο είναι περίπου το 45% του πληθυσμού.»

Η συζήτηση για το μεταναστευτικό αναζωπυρώθηκε πρόσφατα στην Κύπρο όταν σημαίνον στέλεχος της κυπριακής μη-κυβερνητικής οργάνωσης ΚΙΣΑ κατηγόρησε δημοσιογράφο ως «φασίστα» διότι χαρακτήρισε την διοχέτευση μεταναστών μέσω κατεχομένων ως «Τρίτο Αττίλα», προσθέτοντας ότι αυτός «ενδεχομένως να μας γλυτώσει από την άρια σας φυλή!».