Η Ελευθερία Ελευθερίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision (βίντεο)

a 307
a 7800Η Ελευθερία Ελευθερίου με το «Aphrodisiac» θα εκπροσωπήσει τελικά την Ελλάδα στον 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Την Κύπρια τραγουδίστρια εμπιστεύτηκε η κριτική επιτροπή και το κοινό για να τραγουδήσει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν…

Η Ελευθερίου θα τραγουδήσει στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού στις 22 Μαΐου και να κερδίσει μία θέση στον τελικό που θα γίνει τέσσερις μέρες αργότερα.

Καλεσμένοι της Ελλάδας ήταν τρεις εκπρόσωποι χωρών από τον φετινό διαγωνισμό. Πρόκειται για την Ήβη Αδάμου από την Κύπρο, την Sofi Marinova από τη Βουλγαρία και την Anggun από τη Γαλλία.

«Παρών» στη διοργάνωση έδωσε και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2011, Λούκας Γιώρκας, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Το κομμάτι το οποίο ερμήνευσε στον περυσινό τελικό της Γερμανίας, «Watch My Dance», παρουσιάστηκε μαγνηστοσκοπημένο. Δεύτερος στη σκηνή εμφανίστηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Χρήστος Π., ενώ ακολούθησε ο Γιώργος Σαμπάνης.

Η Ελευθερία Ελευθερίου στις δηλώσεις της πριν τραγουδήσει για δεύτερη φορά το «Aphrodisiac», φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τη δισκογραφική της εταιρεία τη Universal και την ΕΡΤ «που φέτος έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να διαγωνιστούν».

Τα υπόλοιπα τραγούδια: