Εργοδότες ζητούν κωδικούς από facebook

a 49
a 7532

Φρένο στην τακτική των εργοδοτών να ζητούν τους κωδικούς των εργαζομένων στο facebook, σκοπεύουν να βάλουν δύο Αμερικανοί γερουσιαστές, καθώς τα σχετικά περιστατικά έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα… 

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο, εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες να ζητούν από τους εν δυνάμει εργαζόμενους στην εταιρεία ή επιχείρησή τους, να τους δώσουν τους κωδικούς πρόσβασης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου διατηρούν λογαριασμούς.

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές ευελπιστούν να καλύψουν το νομικό κενό, που επιτρέπει στους εργοδότες να γίνονται “αδιάκριτοι” κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων.

Εκ μέρους του facebook ήδη ανακοινώθηκε, ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε αγωγές, εναντίον όσων εργοδοτών ακολουθούν αυτήν την τακτική.

“Θα λάβουμε τα μέτρα μας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των μελών του δικτύου μας και αν χρειαστεί ακόμα και μέσω της νομικής οδού”, δήλωσε ο υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας, σημειώνοντας πως η κοινή χρήση ενός κωδικού ασφαλείας παραβιάζει τους όρους συμφωνίας με τον εργοδότη να αντιμετωπίζει απρόβλεπτες νομικές ευθύνες.

Πηγή: Nooz.gr