Αρχίζουν σήμερα στη Δερύνεια οι εργασίες του Famagusta Ecocity Project

a 84 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3010 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Αρχίζουν το μεσημέρι στο Πολιτικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, οι εργασίες του Famagusta Ecocity Project, το οποίο, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου «προωθεί με ουσιαστικό τρόπο το θέμα της Αμμοχώστου και συνεισφέρει θετικά στις προσπάθειες του Δήμου για επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη».

Ο στόχος του Famagusta Ecocity Project, συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι η αειφόρα αναζωογόνηση όχι μόνο της περίκλειστης πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου».

Την εναρκτήρια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη 13.30 το μεσημέρι θα την προσφωνήσουν ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Καθηγητής Δρ. Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο Πρέσβης της Αυστρίας Δρ. Κάρλ Μίλλερ.

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν «εννέα δημόσιες συζητήσεις με την συμμετοχή πέραν των 60 Κύπριων ειδικών και εμπειρογνωμόνων, οι οποίες θα είναι ανοικτές για το κοινό. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια».

Μετά το πέρας των δημόσιων συζητήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου «πέντε ομάδες εργασίας απαρτιζόμενες από 11 Κύπριους και 16 ξένους τελειόφοιτους Αρχιτέκτονες θα εργασθούν υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου καθηγητή Jan Wampler του MIT, ειδικού στον σχεδιασμό αειφόρων πόλεων, για να οραματιστούν ένα αύριο όπου η κατεχόμενη Πόλη της Αμμοχώστου θα επιστρέψει στην ζωή».