Άτυπη έγκριση από Κομισιόν για το Σχέδιο «Ενοικίου έναντι δόσης»

Σύμφωνα με πληροφορίες, όρος των Βρυξελλών, για να εγκριθεί το σχέδιο είναι η πρώτη κατοικία, να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες.

B2C6B1D0 5D97 49FE 9DEA 42CF69AB60E0

Βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης της Κομισιον για το σχέδιο “ενοίκιο έναντι δόσης”, για στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν στο Σίγμα ότι υπάρχει ήδη μία τυπική έγκριση του σχεδίου από τις Βρυξέλλες.

Αυτό που απομένει είναι η επίσημη απάντηση από την Ευρώπη.

Ακολούθως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Επιτροπή Οικονομικών για να το εξετάσει και μετά η Ολομέλεια να δώσει το πράσινο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όρος των Βρυξελλών, για να εγκριθεί το σχέδιο είναι η πρώτη κατοικία, να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες.

Ο προϋπολογισμός του σχεδίου θα ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, λήπτες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και όσους απορρίφθηκαν από το σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Πηγές του Υπουργείου οικονομικών δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για την στάση της Βουλής, ενόσω εξετάζεται το συγκεκριμένο σχέδιο.  Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση των κομμάτων σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους ήταν και ένας μοχλός πίεσης στην Κυβέρνηση, για να φέρει όσον το δυνατόν γρηγορότερα το σχέδιο στη Βουλή.

Όπως άλλωστε δήλωναν πριν από την ψήφιση, η καθυστέρηση είχε ξεπεράσει τον ένα χρόνο.

Αυξήσεις στα αγαθά

Ήρθαν και έμειναν οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά.

Οι καταναλωτές κάθε μήνα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αυτό καταδεικνύει και το παρατηρητήριο τιμών της Υπηρεσίας του Καταναλωτή.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022:

Το ρύζι και τα όσπρια κατέγραψαν αύξηση σχεδόν 13%, το γάλα 7,28, το γιαούρτι και ο καφές πέραν του 14%. Σημαντική άνοδο έχει το αλεύρι και το τυρί που αυξήθηκαν σχεδόν 14% και 18% αντίστοιχα. Τα δημητριακά σχεδόν 7%, τα ζυμαρικά 22% και τα αλλαντικά 3% περίπου.

Το νερό 7% το κρέας και το ψάρι σχεδόν 11%, ενώ τα αρτοποιήματα 24% περίπου.

Βεβαίως, κάποια απ’ αυτά, τα προϊόντα, το κάθε νοικοκυριό τα προμηθεύεται τουλάχιστον 2 με 3 φορές τη βδομάδα.

Συνεπώς, ο αντίκτυπος των ανατιμήσεων, είναι ακόμα μεγαλύτερος για τα νοικοκυριά.

Πηγή: economytoday