Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά

Διαφάνηκε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι τουριστικές ροές θα κινηθούν περίπου στα περσινά επίπεδα, με μια ενδεχόμενη μικρή μείωση

tourismos paulikkas.original exclusive, ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου μαζί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις της επαρχίας, έδωσαν δυναμικά το παρών τους στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο «ITB BERLIN 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5-7 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου και οι επιχειρηματίες της περιοχής, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαφές και συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς, με tour operators που δραστηριοποιούνται σε σημαντικές για την Κύπρο τουριστικές αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και με εταιρείες τεχνολογικών λύσεων, καινοτομίας και προβολής στον τομέα του τουρισμού.

Μέσα από τις επαφές, πέρα από τις προκλήσεις που σαφώς έχει να αντιμετωπίσει η γερμανική οικονομία, ο τουρισμός διεθνώς και κατ’ επέκταση και στην Κύπρο εντός 2024, διαφάνηκε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι τουριστικές ροές θα κινηθούν περίπου στα περσινά επίπεδα, με μια ενδεχόμενη μικρή μείωση. Καταγράφηκε επίσης ενδιαφέρον από πλευράς διοργανωτών ταξιδίων, όσον αφορά την περιοχή Αμμοχώστου, αφενός σε σχέση με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία, οι καταδύσεις, η γαστρονομία, ο τουρισμός υπαίθρου-αγροτουρισμός κ.ο.κ, και αφετέρου σε ό,τι αφορά μαζικό τουρισμό για τους μήνες του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο των επαφών της, η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου έθεσε ως προτεραιότητα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ολόκληρης της περιοχής και τις διαφορετικές δραστηριότητες που μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν καθ’ ολη τη διάρκεια του έτους, με ιδιαίτερη επικέντρωση στις οικογένειες με παιδιά, στα νεαρά ζευγάρια και σε επισκέπτες άνω των 55 ετών.

Προώθησε ιδιαίτερα την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που δημιουργήθηκε για ευκολία του κάθε επισκέπτη, την εικονική περιήγηση με εικόνα και λεπτομέρειες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος στην περιοχή Αμμοχώστου, όπως τις προσπάθειες ψηφιοποίησης του τουριστικού προϊόντος. Έμφαση δόθηκε επίσης στις προσπάθειες ενδυνάμωσης της βιωσιμότητας στον τουρισμό, στοιχείο που αποτελεί μια από τις πιο κυριότερες τάσεις διεθνώς.

Σε δηλώσεις του ο Λειτουργός της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, κ. Γιώργος Καυκαλιάς, επισήμανε τη σημασία της γερμανικής αγοράς για τον τουρισμό της περιοχής και της Κύπρου γενικότερα, καθώς πρόκειται, όπως είπε, για τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, με σημαντικά περιθώρια ενδυνάμωσης των τουριστικών ροών, εντός των επόμενων ετών. «Επιδίωξη της ΕΤΑΠ, είναι η συμμετοχή σε όλες τις σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις εντός του έτους, με σκοπό την προβολή της επαρχίας, όπως επίσης και η συμβολή στις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό», τόνισε.

Ο κ. Καυκαλιάς, έστειλε το μήνυμα ότι η επαρχία Αμμοχώστου διαθέτει αδιαμφισβήτητα μερικές από τις καλύτερες και πιο καθαρές παραλίες στην Κύπρο, με διεθνή βραβεία και αναγνώριση, ωστόσο, έχει πολλές περισσότερες εμπειρίες να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη, από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθ’ολη τη διάρκεια του έτους. Στόχος για την ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, είναι μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής, να επιτυγχάνεται η συνεχής αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος για το καλό της τοπικής κοινωνίας και της Κύπρου γενικότερα.