Το iPad μπήκε στο οπλοστάσιο των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα!

a 177
a 3288

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών, Ipad, κουτί πρώτων βοηθειών και χαρτί τουαλέτας – εκτός βέβαια από βόμβες- διαθέτει το σύγχρονο οπλοστάσιο των μαχητών της Αλ Κάιντα.

Μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα στη φαρέτρα τους, σε αντίθεση με αυτά που είχαν οι τζιχαντιστές στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του ’80.

Οι τρομοκράτρες της Αλ Κάιντα οργώνουν τις χώρες κηρύσσοντας «ιερό πόλεμο τον 21ου αιώνα» βάζοντας στο σάκο τους σύγχρονες ιντερνετικές πλατφόρμες, κουτί με όλα τα ιατρικά σύνεργα σε περίπτωση τραυματισμού -αλλά και για την υγιεινή τους- προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σαπούνι.

Σύμφωνα με την «Telegraph», στον πόλεμο του Αφγανιστάν, όταν ακόμα βρισκόταν εν ζωή ο ηγέτης της οργάνωσης, Οσάμα μπιν Λάντεν, τα μέλη της Αλ Κάιντα ακολουθούσαν ασκητικό τρόπο ζωής, τώρα όμως, είναι αποκομμένα από τον έξω κόσμο επί μήνες και όλο το βράδυ μπορεί να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή, να επικοινωνούν με την οικογένειά τους ή να βλέπουν βίντεο της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ιντερνέτ για να αναπτερώνεται το ηθικό τους.

Στην ταξιδιωτική τσάντα ενός τρομοκράτη της Αλ Κάιντα, τρία είναι τα απαραίτητα πράγματα: το χαρτί τουαλέτας, ένα κουτί πρώτων βοηθειών κι ένα Ipad, υποστηρίζει ο Σιράζ Μαχέρ, αναλυτής από το Διεθνές Κέντρο Μελετών (ICSR) που μελετά τη δράση των τζιχαντιστών.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι εφόσον πολλοί τζιχαντιστές προέρχονται από χώρες της Δύσης έχουν μάθει να χρησιμοποιούν Twitter και Facebook και γενικότερα, είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τον τρομοκράτη της Αλ Κάιντα, Αμπού Καάκα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατάγεται από τη Βρετανία, η Συρία διασφαλίζει μία ιδιαίτερα άνετη ζωή στους ξένους τζιχαντιστές.

«Υπάρχει ένα πεντάστερο “τζιχάντ” στη χώρα του Μπασάρ Αλ Ασαντ, σε αντίθεση με άλλες χώρες. Στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής, για παράδειγμα, οι τρομοκράτες μπορεί να κάνουν και δύο μήνες να αλλάξουν ρούχα ή να κάνουν μπάνιο», προσθέτει.

Πηγή: protothema.gr