Έκκληση βοήθειας για την 5χρονη Μάρθα που δίνει μάχη με τον καρκίνο – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

5χρονη Μάρθα, εισφορές, έκκληση για βοήθεια, έρανος, Κύπρος, Νέα Αμμοχώστου

Σκληρή μάχη με τον καρκίνο δίνει τα τελευταία τρία χρόνια η 5χρονη Μάρθα, ένα κορίτσι που μόλις στα δυο του χρόνια διαγνώστηκε και έκτοτε παλεύει καθημερινά, διεκδικώντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας. Η οικογένεια της δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή τις προσπάθειες θεραπείας της μικρής Μάρθας ωστόσο η πορεία των τελευταίων τριών χρόνων δεν ήταν εύκολη.

Ο «Φ» επικοινώνησε με τη νονά της μικρής Μάρθας η οποία εξήγησε όλα όσα συνέβησαν τα τρία τελευταία χρόνια από τη στιγμή που η 5χρονη διαγνώστηκε το 2016 με σπάνιο κακοήθη όγκο στη σπονδυλική στήλη. Της διάγνωσης ακολούθησε το πρώτο χειρουργείο την ίδια χρονιά στη Γερμανία και έπειτα η μικρή Μάρθα υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες των γιατρών αλλά και της οικογένειας της, ο καρκίνος επιστρέφει δριμύτερος. Το 2018 η μικρή Μάρθα μεταφέρεται στην Ελβετία προκειμένου να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργείο. Αν και οι γιατροί έδεναν ελπίδες για ίαση, εντούτοις ο καρκίνος σημείωσε πολλαπλές μεταστάσεις σε διάφορα σημεία.

Ως τρίτη λύση, κρίθηκε η μετάβαση της 5χρονης Μάρθας στη Δανία, σε ινστιτούτο στο οποίο πραγματοποιεί εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου. Αρχικά η μικρή άρχισε να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, ωστόσο το τρίτο χειρουργείο δεν μπορούσε να αποφευχθεί.

Την περασμένη Παρασκευή, η 5χρονη υποβλήθηκε σε τρίτη χειρουργική επέμβαση στην Ελβετία, όπου βρίσκεται εκεί με την οικογένειά της.Όπως αναφέρει η νονά της 5χρονης, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πως θα εξελιχθεί η υγεία της. Η οικογένεια έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στους γιατρούς και στην επιστροφή της στη Δανία προκειμένου να λάβει ξανά το φάρμακο για ένα χρόνο προκειμένου να μην επιστρέψει ο όγκος. Ωστόσο μετά το χειρουργείο θα ακολουθήσουν ακτινοθεραπείες στην Ελβετια.

Εγκρίθηκαν οι θεραπείες από το Υπ. Υγείας αλλά…

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, όπως επισημαίνει η νονά της μικρής Μάρθας, αφού ενέκρινε τη μεταφορά της 5χρονης στην Ελβετία. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει για τις ενέργειες που έγιναν.

Ωστόσο όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτήν, αφού δεν μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση στην Κύπρο, κρίθηκε αναγκαία η μετάβαση στο εξωτερικό με τα έξοδα που καλύπτονται για τη μικρή να αφορούν αποκλειστικά τη θεραπεία. Το υπόλοιπο κόστος μετάβασης, διαμονής και εξόδων βαραίνει αποκλειστικά τις οικογένειες.

Τα έξοδα δυσβάσταχτα….

Για κανέναν δεν είναι εύκολη διαδικασία δημοσιοποίησης του προβλήματος υγείας του παιδιού του, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο δεν είναι λίγες οι οικογένειες οι οποίες καλούνται να πληρώσου από την τσέπη τους υπέρογκα ποσά για να βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους στις διαδικασίες της θεραπείας. Το κόστος αυτό πολλές φορές μεταφράζεται σε χιλιάδες ευρώ για μεταβάσεις στο εξωτερικό αλλά και διαμονές.

Η περίπτωση της μικρής Μάρθας είναι μια από αυτές, αφού τα τελευταία τρία χρόνια η ζωή τους μοιράζεται μεταξύ Δανίας και Ελβετίας. Δυο χώρες με υψηλό κόστος ζωής. Ιδιαίτερα τώρα μετά την τρίτη χειρουργική επέμβαση η οικογένεια χρειάζεται να ταξιδέψει αρκετές φορές στην Ελβετία για τις ακτινοθεραπείες αλλά και στη Δανία για χορήγηση φαρμάκου. Κι εδώ τίθεται εύλογα το ερώτημα. Τi γίνεται με τις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος που απαιτείται για την υποστήριξη των παιδιών τους;

Έρανος για τη μικρή Μάρθα σε όλη την Κύπρο

Με άδεια του Υπουργείου Εσωτερικών, με αριθμό 5/2019 η οικογένεια της 5χρονης Μαρθας, έχει ξεκινήσει έρανο σε όλη την Κύπρο για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας αναφορικά με τα υπόλοιπα έξοδα εκτός των ιατρικών.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρανος, σε ολόκληρη την Κύπρο, για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, η οποία πηγαινοέρχεται στο εξωτερικό για τις θεραπείες της 5χρονης. Οι δυσκολίες είναι για μια οικογένεια η οποία πραγματοποιεί τέτοιου είδους ταξίδια για θεραπείες είναι πάρα πολλές.

Ο ακόλουθος λογαριασμός έχει ανοίξει από την οικογένεια της μικρής Μάρθας για εισφορές:

ΙΒΑΝ: CY88 0050 0108 0001 0810 7052 9701
Swift code:HEBACY2N
(όνομα δικαιούχου: GEORGIOS PAPADOPOULOS)

Εισφορές μέσω Quick Pay: 96231840

Παράλληλα, υπάρχουν και δελτία εισφοράς. Για περισσότερες πληροφορίες, αποταθείτε στο 96231840

Πηγή: philenews