Νέος Ύπατος Αρμοστής του ΗΒ στην Κύπρο ο Μάικλ Τέιθαμ

Ο Μάικλ Τέιθαμ διορίστηκε νέος Ύπατος Αρμοστής

ipatos Μάικλ Τέιθαμ, Ύπατος Αρμοστής

Ο Μάικλ Τέιθαμ διορίστηκε νέος Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το Foreign Office.

O έμπειρος 59χρονος διπλωμάτης, που εντάχθηκε στην υπηρεσία του Foreign Office το 1987, θα αντικαταστήσει εντός του Νοεμβρίου τον απερχόμενο Ύπατο Αρμοστή Ιρφάν Σιντίκ.

Ο κ. Τέιθαμ ήταν πρόσφατα υπεύθυνος για τη διοργάνωση της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που φιλοξένησε η Βρετανία και για την Επενδυτική Σύνοδο ΗΒ-Αφρικής.

Έχει διατελέσει αναπληρωτής επικεφαλής της βρετανικής διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον, διευθυντής του τμήματος Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του Foreign Office, πολιτικός σύμβουλος της βρετανικής μόνιμης αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης στο Σαράγεβο, επικεφαλής του τμήματος Δυτικών Βαλκανίων του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών και παλαιότερα (1995) επικεφαλής του τομέα Ανατολικής Μεσογείου του τμήματος Νότιας Ευρώπης του Foreign Office.

Το 2020 τιμήθηκε με τον τίτλο του Συντρόφου του ιπποτικού Τάγματος των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου (CMG) για την προσφορά του στη βρετανική εξωτερική πολιτική.

Μετά την ανακοίνωση του διορισμού του ο κ. Τέιθαμ δήλωσε ότι είναι «τεράστια τιμή» για τον ίδιο. «Το ΗΒ και η Κύπρος έχουν εξαιρετικά στενούς δεσμούς, οι οποίοι στηρίζονται στις βαθιές συνδέσεις μεταξύ των δύο λαών και στα πολλά κοινά συμφέροντα. Αισθάνομαι τυχερός που αναλαμβάνω αυτόν το ρόλο σε μια περίοδο ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ ΗΒ και Κύπρου», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ