Σε 10 σχολεία υψηλού κινδύνου θα εφαρμοστούν πιλοτικά οι πρώτες κάμερες

Σε δέκα σχολεία υψηλού κινδύνου θα εφαρμοστούν πιλοτικά οι πρώτες κάμερες

sxolio κάμερες, Σχολεία

Σε δέκα σχολεία υψηλού κινδύνου θα εφαρμοστούν πιλοτικά οι πρώτες κάμερες, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι βανδαλισμοί, ανέφερε στο Πρωινό Δρομολόγιο η υπουργός Παιδείας, Αθήνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι στη συνέχεια, το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες σχολικές μονάδες.

Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση καμερών είναι ένα μέτρο πρόληψης το οποίο θα αποτρέψει εν μέρει τους βανδαλισμούς, ωστόσο δεν θα επιλύσει πλήρως το πρόβλημα.

Εξήγησε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για ασφαλή σχολεία, προωθείται η εφαρμογή και παιδαγωγικών μέτρων, στα οποία καλούνται να συνεισφέρουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και κυρίως οι γονείς.

Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι υπάρχει συνεργασία με την Ελλάδα, όπου χθες εγκαινιάστηκε η λειτουργία “διαδραστικής πλατφόρμας” για υποβολή καταγγελιών και στόχος είναι το συγκεκριμένο μέτρο να εφαρμοστεί και στην Κύπρο.

Η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές αλλαγές που προωθούνται από τον Σεπτέμβριο, όσον αφορά τα αναλυτικά προγράμματα. Είπε ότι πλέον, θα δίδεται έμφαση στις δεξιότητες των παιδιών, στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και στη δημιουργικότητά τους, ενώ θα γίνεται επικαιροποίηση της ύλης, όπου απαιτείται.

Αναφερόμενη στις “εξετάσεις διορισίμων”, η Υπουργός σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να παρακάθεται τόσο μεγάλος αριθμός υποψηφίων και να επιτυγχάνουν ελάχιστοι. Ως εκ τούτου – πρόσθεσε – αρχίζει σύντομα διάλογος, ώστε να γίνουν ριζικές αλλαγές και να σταλούν προς έγκριση στη Βουλή.

Η κυρία Μιχαηλίδου επεσήμανε, ότι από το 2027 τίθεται σε εφαρμογή η σημαντικότερη μεταρρύθμιση, στη βάση της οποίας οι εκπαιδευτικοί δεν θα διορίζονται από τον κατάλογο, αλλά μέσω εξετάσεων.

Πηγή: riknews