Ανθρώπινη βιβλιοθήκη από τη Βουλή για θέματα που αφορούν άτομα με αναπηρίες

«H Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη δε διαθέτει βιβλία αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις »

267198515 184038257277586 4736128379103532997 n 5 ΑΜΕΑ, Ανθρώπινο Βιβλίο, Βουλή

Ανθρώπινη βιβλιοθήκη διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνεργασία με την ΜΚΟ “Human Library – Cyprus” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη το απόγευμα στο Φιλοξενία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, «η Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη δε διαθέτει βιβλία αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας».

Τα Ανθρώπινα Βιβλία που θα διατίθενται στην εν λόγω δράση, προστίθεται, «θα σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με ζητήματα αναπηρίας».

Βουλευτές, κοινοβουλευτικοί συνεργάτες και το προσωπικό της Βουλής, καθώς και κοινοβουλευτικοί συντάκτες ή φιλοξενούμενοι των κοινοβουλευτικών επιτροπών θα μπορούν να δανειστούν ένα Ανθρώπινο Βιβλίο για περιορισμένη χρονική διάρκεια και να υποβάλουν σχετικά ερωτήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΗΦ)