Στην τελευταία Ολομέλεια Μαρτίου τα εφαρμοστικά νομοσχέδια για μεταρρύθμιση ΤΑ

Στις 28 Μαρτίου οδηγούνται στην Ολομέλεια της Βουλής

b b b vouli kypros Βουλή

Στις 28 Μαρτίου οδηγούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για ψήφιση τα τελευταία εφαρμοστικά νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανέφεραν σήμερα σε δηλώσεις τους τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την πορεία της συζήτησης για διαμόρφωση των τελικών κειμένων.

Όπως επεσήμανε μετά τη σημερινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Βουλευτής ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, τα εφαρμοστικά νομοσχέδια της μεταρρύθμισης «κατά τρόπο απαράδεκτο κατατέθηκαν πολύ αργοπορημένα στη Βουλή από την εκτελεστική εξουσία».

Ανέφερε ότι κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων από την Ολομέλεια, θα τεθούν και τροπολογίες από πλευράς των κοινοβουλευτικών ομάδων. Σημείωσε, όμως, ότι η πλειοψηφία των ρυθμίσεων υιοθετείται από το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των μεμονωμένων Βουλευτών.

Για εποικοδομητική συζήτηση περί όλων των θεμάτων έκανε λόγο ο Βουλευτής ΔΗΣΥ, Νίκος Σύκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι, πέρα από τις όποιες διαφωνίες που εκφράστηκαν, εστιάζει «στην μεγάλη εικόνα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μετά από τόσο καιρό και τόσα χρόνια μπαίνει ουσιαστικά στην τελική ευθεία με την ψήφιση στην επόμενη Ολομέλεια».

«Μέσα από τη σοβαρότητα της Επιτροπής Εσωτερικών καταφέραμε υπό τις περιστάσεις να πάρουμε και να φέρουμε μπροστά στον κυπριακό λαό τρία νομοσχέδια που είμαστε πεπεισμένοι ότι σίγουρα θα είναι πολύ πιο παραγωγικά και πολύ πιο αποτελεσματικά από τι υπήρχε και προϋπήρχε μέχρι πρότινος», πρόσθεσε ο κ. Σύκας, λέγοντας ότι υπάρχει η πρόσθεση να γίνουν όποιες αλλαγές κρίνονται απαραίτητες, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του πολίτη.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση στην Επιτροπή διεξήχθη σε «πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης», ενώ υπογράμμισε ότι ήταν καθοριστική στη συζήτηση η συμβολή του Προέδρου της, Άριστου Δαμιανού, καθώς και των υπολοίπων μελών της.

Σημείωσε ότι, χάριν στο κλίμα αυτό, εξετάστηκαν πολυσέλιδα κείμενα και πολλά ζητήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο να καλυφθούν κενά και να παραλείψεις, αλλά και για να γίνει λειτουργικότερη η μεταρρύθμιση και η εφαρμογή της, όπως είπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν καλή και η συνεργασία με τους λειτουργούς τους κράτους, επισημαίνοντας ότι και αυτοί έχουν επωμιστεί πολύ βάρος σε αυτή τη προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών θα συνεχίσει να συνεδριάζει τακτικά με σκοπό να παρακολουθεί την πορεία της εφαρμογής της μεταρρύθμισης.

Πηγή: ΚΥΠΕ