Μπλε μέδουσα που φτάνει τα 2 μέτρα προκαλεί τρόμο σε σέρφερ και κολυμβητές

Μπλε μέδουσα που φτάνει τα 2 μέτρα προκαλεί τρόμο σε σέρφερ και κολυμβητές

Το δηλητήριό της μπορεί να προκαλέσει παράλυση, δυσκολία στην αναπνοή ακόμα και θάνατο

Λουόμενοι σε παραλία της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν βρήκαν στην ακτή μια μπλε μέδουσα που έφτανε σε μήκος σχεδόν τα δύο μέτρα. Όπως όλα δείχνουν οι σφοδροί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή έσπρωξαν τη μέδουσα στην ακτή. 

Το δηλητηριώδες θαλάσσιο πλάσμα, τα πλοκάμια του οποίου μπορούν να ξεπεράσουν σε μήκος ακόμα και τα 10 μέτρα, ξεβράστηκε στην παραλία μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Όμα από την περιοχή. Όπως είναι απολύτως λογικό το εύρημα αυτό προκάλεσε ανησυχία, ακόμα και πανικό σε όσους βρέθηκαν στο σημείο.

Μάλιστα, για να γίνει σαφές το μέγεθος της μέδουσας, μερικοί σέρφερ την τοποθέτησαν προσεκτικά πάνω σε μία σανίδα, ενώ χαρακτηριστικές ήταν κι οι αντιδράσεις των χρηστών των social media, οι οποίοι με δέος άρχισαν να σχολιάζουν το βίντεο που ανάρτησε ο σέρφερ Νιλ Κάμερον στο Facebook.

Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας, ονομάζεται Portugese man o’ war κι απαντάται σε όλους τους ωκεανούς. Το δηλητήριό της είναι αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει μικρά και μεσαίου μεγέθους ψάρια, ενώ σε περίπτωση επαφής των πλοκαμιών της με τον άνθρωπο, μπορεί να προκληθεί παράλυση, δυσκολία στην αναπνοή ακόμα και θάνατος.

Πηγή