Champions League: Λίβερπουλ και Άγιαξ προκρίθηκαν από χθες στους «16»

Πολύ κοντά στην πρόκριση είναι η Τσέλσι η οποία την επόμενη αγωνιστική θα παλέψει για την πρώτη θέση του ομίλου και συνάμα για την πρόκριση, κόντρα στην πρώτη Γιουβέντους

0 CHAMPIONS LEAGUE

Όπως γίνεται, σχεδόν κάθε χρόνο, μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής «κλείνουν» τα πρώτα εισιτήρια για την φάση των «16» του UEFA Champions League.

Στο φετινό Champions League, το «νήμα» για την επόμενη φάση έκοψαν, αρχικά οι Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους, χθες (2/11), κάνοντας τέσσερις τις νίκες τους κόντρα σε Μπενφίκα και Ζενίτ. Σήμερα (3/11), τις ακολούθησαν οι πυραυλοκίνητες ομάδες των Άγιαξ και Λίβερπουλ, οι οποίες πήραν κι αυτές το «τρίποντο» της νίκης κόντρα σε Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετά τις σίγουρες προκρίσεις από τις παραπάνω, μία… ανάσα από την πρόκριση στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία την πέμπτη αγωνιστική πέρα από μία αναμέτρηση για πρόκριση θα δώσει μία «μάχη» για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Ακόμα, πολύ κοντά στην πρόκριση είναι η Τσέλσι (9 βαθμούς), η οποία την επόμενη αγωνιστική θα παλέψει για την πρώτη θέση του ομίλου και συνάμα για την πρόκριση, κόντρα στην πρώτη Γιουβέντους (12 βαθμούς).

Σε ίδια μοίρα με τις δύο αγγλικές ομάδες είναι και η Ρεάλ Μαδρίτης, με τη «Βασίλισσα» να πρέπει να νικήσει τον κακό της δαίμονα Σέριφ Τίρασπολ, ώστε να πάρει ένα εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Εκτός παιχνιδιού πρόκρισης στην φάση των «16», από σήμερα (3/11), βγήκαν οι ΜάλμεΛειψία και Μπεσίκτας με τις δύο πρώτες να έχουν ελπίδες για πρόκριση στο Europa League, σε αντίθεση με την τουρκική ομάδα, η οποία και σε ισοβαθμία με την τρίτη Σπόρτινγκ θα παραμείνει στην 4η θέση.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των ομίλων:

Group A

  1. Μάντσεστερ Σίτι 9
  2. Παρί Σεν Ζερμέν 8
  3. Κλαμπ Μπριζ 4
  4. Λειψία 1

Group B

  1. Λίβερπουλ 12
  2. Πόρτο 5
  3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4
  4. Μίλαν 1

Group C

  1. Άγιαξ 12
  2. Ντόρτμουντ 6
  3. Σπόρτινγκ 6
  4. Μπεσίκτας 0

Group D

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 9
  2. Ίντερ 7
  3. Σέριφ Τίρασπολ 6
  4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1

Group E

  1. Μπάγερν Μονάχου 12
  2. Μπαρτσελόνα 6
  3. Μπενφίκα 4
  4. Ντιναμό Κιέβου 1

Group F

  1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7
  2. Βιγιαρεάλ 7
  3. Αταλάντα 5
  4. Γιανγκ Μπόις 3

Group G

  1. Σάλτσμπουργκ 7
  2. Λιλ 5
  3. Βόλφσμπουργκ 5
  4. Σεβίλλη 3

Group H

  1. Γιουβέντους 12
  2. Τσέλσι 9
  3. Ζενίτ 3
  4. Μάλμε 0

 

ΠΗΓΗ: sportday.gr