Δρ Καραγιάννης «Θα δούμε εκτόξευση κρουσμάτων – Εκτεθειμένοι οι ανεμβολίαστοι»

«Θεωρώ ότι είναι μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, κατά πόσο είναι ελλιπή ή στοχοποιούν μέρος της κοινότητας, θα μπορούσε να διορθωθεί μελλοντικά»

76450 b 9 karagiannis 3 1 Covid-19, Καραγιάννης, Κρούσματα

Το ζήτημα που προκύπτει με διαφωνίες μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα μέτρα κατά της πανδημίας κλήθηκε να σχολιάσει ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης.  Ο ίδιος τόνισε ό,τι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αντιπαλότητες προσθέτοντας ό,τι την τελική απόφαση την έπαιρνε πάντα η εκτελεστική εξουσία.

«Θεωρώ ότι είναι μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, κατά πόσο είναι ελλιπή ή στοχοποιούν μέρος της κοινότητας, θα μπορούσε να διορθωθεί μελλοντικά», είπε σχετικά με τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν ο Δρ Καραγιάννης. Ο ίδιος, πάντως ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι εκτεθειμένοι.

«Κάτω από τις περιστάσεις μιας όλο και αυξανόμενης μεταδοτικότητα της Όμικρον στον ευρωπαϊκό χώρο, αργά ή γρήγορα θα έχουμε και εμείς στην Κύπρο παρόμοια προβλήματα. Αυτοί που είναι ανεμβολίαστοι είναι εντελώς εκτεθειμένοι. Το 82% των νοσηλειών αφορά ανεμβολίαστους», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, ο Δρ Καραγιάννης σημείωσε ότι οι εταιρείες προσπαθούν να επικαιροποιήσουν τα εμβόλια τους. Ωστόσο αυτό θα πάρει ακόμη και έξι μήνες, πρόσθεσε.

«Εάν πρόκειται για πέντε περιστατικά, καλώς. Θεωρώ ότι ίσως βρίσκεται στην κοινότητα. Θα δούμε μια εκτόξευση στον αριθμό των κρουσμάτων διότι πρόκειται για ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος, πολύ πιο μεταδοτικό από τη Δέλτα», ανέφερε.