Δύο πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος

5a297f67fc7e9353098b4567 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, Ισραήλ

Τουλάχιστον δύο πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, αλλά απέτυχαν να σημαδέψουν τους στόχους τους, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). Το περιστατικό έρχεται εν μέσω μόνιμων βίαιων μαζικών διαμαρτυριών για την απόφαση των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τα νέα των εκτοξευόμενων πυραύλων εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε ισραηλινές εφαρμογές smartphone, ζητώντας από αυτούς που βρίσκονται σε πόλεις κοντά στη λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν σε επαγρύπνηση. Στη συνέχεια, το IDF επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον δύο πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας “προς το Κράτος του Ισραήλ”, αλλά απέτυχαν να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους στόχους.

Η επίθεση έρχεται εν μέσω μόνιμων μαζικών διαμαρτυριών κατά της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ, η οποία κατέπληξε ορισμένες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης καθώς και τη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από τριάντα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιές και σφαίρες από καουτσούκ από την IDF στις διαδηλώσεις της Πέμπτης.

 

Πηγή