Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από έκρηξη στην Αυστρία

2017 12 12t095313z 590936166 rc148bec1660 rtrmadp 3 austria fire Αυστρία, ΕΚΡΗΞΗ, νεκρός, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός μετά από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκαρντεν στην ανατολική Αυστρία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 8.45 τοπική ώρα (9.45 ώρα Κύπρου), ενώ μετά εκδηλώθηκε και πυρκαγιά με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 άτομα να έχουν τραυματιστεί.

ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΣΤΡΙΑ

Ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει πως υπάρχουν τουλάχιστον πέντε σοβαρά περιστατικά, ωστόσο τα ξένα μέσα αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 60 τραυματίες.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 14 πυροσβεστικά οχήματα με 150 πυροσβέστες έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επίσης, στην περιοχή έχουν σπεύσει δέκα ασθενοφόρα και δύο ελικόπτερα διάσωσης, ενώ ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΣΤΡΙΑ

Μετά την ισχυρή έκρηξη, έχουν λιώσει ακόμη και τα σταθμευμένα οχήματα στον χώρο, ενώ δεν υπάρχουν σαφής πληροφορίες για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι και ποιος είναι ο αριθμός τους. Μάλιστα ο σταθμός του Μπάουμγκαρντεν είναι το βασικό κέντρο διανομής φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Νορβηγία και την Ρωσία.

ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΣΤΡΙΑ
 

 

Πηγή