Ερντογάν σε Ιμάμογλου: Εμείς δεν πάμε σε ψαροταβέρνες – Είμαστε δίπλα στο λαό

«Δεν θα κατέβω στο επίπεδο του Κιλιτσντάρογλου»

161f51a689d7ee 9 Ερντογάν, Ιμάμογλου, Τουρκία

Ευθείες αιχμές κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης έριξε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, με αφορμή το δείπνο του Ιμάμογλου με τον Βρετανό πρέσβη.

«Εμείς δεν πήγαμε σε ψαροταβέρνες», δήλωσε με νόημα, μιλώντας στην Κερασούντα του Πόντου. «Πού πήγαμε; Εμείς τρέξαμε δίπλα στο λαό μας, γίναμε ένα μαζί του, ανησυχήσαμε για τα προβλήματά του. Κάποιοι άλλοι βλέπετε πηγαίνουν αλλού για να περνάνε καλά. Κι ας πέφτει από την άλλη το χιόνι βουνό κι οι καταιγίδες. Διετέλεσα κι εγώ δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι δικοί του υπουργοί –με δική του εντολή- σπεύδουν πάντα όπου γίνονται φυσικές καταστροφές για να επιτηρούν την κατάσταση.

«Οι συνεργάτες μου φρόντιζαν μετά από καταστροφές, σεισμούς και πυρκαγιές να είναι παρόντες πάντα στο σημείο. Ως πρόεδρος ήμουν κι εγώ εκεί. Γιατί δεν μπορείς να τους αφήσεις στο έλεος», τόνισε με νόημα.

«Δεν θα κατέβω στο επίπεδο του Κιλιτσντάρογλου»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε βολές και κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, σε άλλη του ομιλία στην Κερασούντα, μετά τη μήνυση που υπέβαλε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα εναντίον του Ερντογάν και υπουργών του για σκάνδαλο διαφθοράς.

«Ο άνθρωπος ακολουθεί τώρα δικές του τακτικές. Εγώ βγαίνω στην τηλεόραση στις 22.00 η ώρα κι εκείνος βγαίνει παράλληλα από το Youtube επίσης στις 22.00 για να απευθυνθεί στο λαό και να φιμώσει –υποτίθεται- στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο άνθρωπος δεν έχει καν επίπεδο για να κατέβω στο επίπεδό του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε φυσικό αέριο, που απασχολεί τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ο Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι υπάρχει άφθονο!

«Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι το φυσικό αέριο φτάνει για μία εβδομάδα. Πότε θα μιλήσετε σωστά; Δόξα τον Αλλάχ, δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Έχουμε φυσικό αέριο, έχουμε πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης FSRU, έχουμε αποθέματα κάτω από τη λίμνη Τουζ, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα», υπογράμμισε.