ΗΠΑ: Ισόβια κάθειρξη σε 32χρονη – Eγκαταλείψει το μωρό της για να πάει διακοπές και πέθανε από αφυδάτωση

Ο δικαστής την κατηγόρησε και για το γεγονός ότι δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας

Screenshot 9 7 ΗΠΑ, ισόβια κάθειρξη

Η 32χρονη Kristel Candelario καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού εγκατέλειψε το μωρό της για 10 ημέρες προκειμένου να πάει διακοπές, με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει από ασιτία και αφυδάτωση.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι άφησε το νήπιο μόνο του σε ένα παιδικό καρεκλάκι στο σπίτι τους στο Κλίβελαντ του Οχάιο τον Ιούνιο, ενώ εκείνη ταξίδευε στο Ντιτρόιτ και το Πουέρτο Ρίκο.

Όταν επέστρεψε από το ταξίδι της, η 16 μηνών Jailyn δεν ανταποκρινόταν και κάλεσε την αστυνομία. Άλλαξε τα ρούχα του παιδιού της πριν φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και λίγο αργότερα διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Ο δικαστής την κατηγόρησε και για το γεγονός ότι δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας

Το νήπιο ήταν «εξαιρετικά αφυδατωμένο» τη στιγμή του θανάτου του, δήλωσαν οι εισαγγελείς και οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι πέθανε από ασιτία και αφυδάτωση. Ζύγιζε 13 κιλά —περίπου επτά κιλά λιγότερα από αυτά που είχαν καταγραφεί στην τελευταία της επίσκεψη σε γιατρό περίπου δύο μήνες πριν—, δήλωσε τη Δευτέρα στο δικαστήριο η Elizabeth Mooney, η αναπληρώτρια ιατροδικαστής της κομητείας Cuyahoga.

«Διεπράξατε την υπέρτατη πράξη προδοσίας…»

Ο δικαστής Brendan Sheehan του Common Pleas Court της κομητείας ότι ο θάνατος του μικρού παιδιού «δεν ήταν απλώς μια αβλεψία» και είπε στην Candelario ότι είχε αρκετές ευκαιρίες να παρέμβει και να σώσει τη ζωή της κόρης της.

«Διεπράξατε την υπέρτατη πράξη προδοσίας, αφήνοντας το μωρό σας τρομοκρατημένο, μόνο του, απροστάτευτο, να υποστεί αυτό που άκουσα ότι ήταν ο πιο φρικτός θάνατος που μπορεί να φανταστεί κανείς, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς προστασία» είπε ο δικαστής και κατηγόρησε επίσης την 32χρονη ότι δεν έδειξε «καμία μεταμέλεια», σύμφωνα με την Washington Post.

Στο δικαστήριο τη Δευτέρα, συνέκρινε την ισόβια κάθειρξη της Candelario με τον εγκλεισμό που πρέπει να υπέστη η κόρη της πριν από τον θάνατό της.

«Η μόνη διαφορά θα είναι ότι η φυλακή θα σε ταΐζει τουλάχιστον και θα σου δίνει υγρά που της αρνήθηκες», είπε.

Η Candelario έχει επίσης μια μεγαλύτερη κόρη. Δεν είναι σαφές πού βρισκόταν την περίοδο των διακοπών της μητέρας της τον Ιούνιο.

«Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τις πράξεις μου…»

Ο δικηγόρος της δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού. Κατά την καταδίκη της, είπε ότι η Candelario υπέφερε από κατάθλιψη και προβλήματα ψυχικής υγείας, αν και κρίθηκε ικανή να δικαστεί.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις πράξεις της», δήλωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για την «απολύτως χειρότερη γονική μέριμνα που μπορεί να φανταστεί κανείς». Υπαινίχθηκε ότι η θεραπεία που λάμβανε για ψυχικά και σωματικά προβλήματα πριν από τον Ιούνιο ήταν ανεπαρκής.

Η Candelario απευθύνθηκε στον δικαστή και το δικαστήριο τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ο θάνατος της Jailyn της προκάλεσε «τόσο πολύ πόνο» και ότι ελπίζει οι γονείς και η κόρη της να τη συγχωρήσουν.

«Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τις πράξεις μου, αλλά κανείς δεν ήξερε πόσο υπέφερα και τι περνούσα», είπε, μέσω διερμηνέα στα ισπανικά.