Ιταλία: Σταδιακή άρση των περιορισμών και των απαγορεύσεων

Τί θα ισχύει ακριβώς σε λίγες μέρες στην Ιταλία

cor 1140x760 1 ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ, Ιταλία

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η χώρα του θα προχωρήσει σε σταδιακή άρση απαγορεύσεων και περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

“Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση των διάφορων περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Παρακολουθώντας συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη λήξη των απαγορεύσεων που είναι ακόμη σε ισχύ”, δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

“Τα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμούς είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θέλουμε η χώρα μας να ξανανοίξει, κυρίως για τους νέους μας”, πρόσθεσε ο Μάριο Ντράγκι.

Σήμερα, όπως γράφει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ακόμη και αν σε ορισμένες περιοχές σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων, δεν θα ισχύει πλέον κανένα είδος περιορισμών.

Παράλληλα, ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνησή του θέλει να μειώσει σημαντικά την προσφυγή στην τηλεκπαίδευση και να απλουστεύσει το σύστημα τη καραντίνας για τους μαθητές. Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι για όσους πολίτες έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και για όσους μολύνθηκαν έπειτα από δυο δόσεις εμβολίου, το “πράσινο πάσο εμβολιασμένου” θα έχει απεριόριστη διάρκεια.

Τα νέα περιστατικά κορωνοϊού στη χώρα είναι 118.994, ενώ 395 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 964.521 διαγνωστικά τεστ, το 12,3% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.524 ασθενείς (25 λιγότεροι από χθες Τρίτη). Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.550, δηλαδή 323 λιγότεροι από χθες Τρίτη.