Ιταλία: Στο «σφυρί» βγαίνει ξανά το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κόσμημα της Ρώμης με έκταση περίπου 2.800 τ.μ. θα τεθεί εκ νέου σε δημοπρασία

321cb59d469c844844a158dcb270a03f 37 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, Ιταλία, ΡΩΜΗ, Σπίτι

Το κόσμημα της Ρώμης, με έκταση περίπου 2.800 τ.μ., θα τεθεί εκ νέου σε δημοπρασία, τον Απρίλιο με τιμή εκκίνησης σαφώς χαμηλότερη από την αρχική.  Η ιδιοκτήτριά του πίστευε ότι θα «πιάσει» τα 471 εκατομμύρια ευρώ στη δημοπρασία της 18ης Ιανουαρίου. Αφού όμως δεν βρέθηκε αγοραστής, κατέβασε την τιμή στα 282 εκατομμύρια ευρώ για την δεύτερη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου.

«Η βίλα «Aurora» στη Ρώμη με τη μοναδική οροφογραφία του Καραβάτζιο θα εκτεθεί εκ νέου σε δημοπρασία στις 7 Απριλίου με την ιδιοκτήτριά του να είναι απογοητευμένη αφού το οίκημα δεν βρήκε αγοραστή», όπως αναφέρει το CNN.

Η κληρονόμος του, γνωστή ως πριγκίπισσα Ρίτα Μπονκομπάγκνι Λουντοβίζι, τρίτη και τελευταία σύζυγος του αείμνηστου πρίγκιπα Νικολό Μπονκομπάγκνι Λουντοβίζι θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά να πουλήσει τη βίλα Ορόρα σε τρεις μήνες από σήμερα.

Στα 282 εκατομμύρια ευρώ η αρχική προσφορά για το σπίτι

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μπενιαμίνο Μιλιότι, η δεύτερη προσπάθεια του οίκου δημοπρασιών «Fallco Zucchetti» θα πραγματοποιηθεί με αρχική προσφορά τα 282 εκατομμύρια ευρώ.
«…Η πριγκίπισσα Ρίτα αισθάνεται κουρασμένη, αλλά είναι ήρεμη. Είναι μια δημοπρασία που έτυχε παγκόσμιας προσοχής και η αξία της ακίνητης περιουσίας παραμένει απίστευτα υψηλή», τόνισε ο δικηγόρος της .
Η βίλα Aurora, που βρίσκεται στην «καρδιά» της Ρώμης, είναι κληρονομιά του πρίγκιπα Νικολό Μπονκομπάνι Λουντοβίσι στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Ρίτα Μπονκομπάνι Λουντοβίσι.

Η 72χρονη σήμερα Αμερικανίδα, Ρίτα Μπονκομπάνι Λουντοβίσι, που παντρεύτηκε τον Ιταλό πρίγκιπα το 2002, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι και το δικαίωμά της να μένει εκεί, το οποίο της έδωσε ο σύζυγός της στη διαθήκη του, καθώς οι τρεις γιοι του από τον πρώτο γάμο του, ζήτησαν μερίδιο μεγαλύτερο από το 50%.

Η ιστορική έπαυλη από την Ιταλία

Η έπαυλη Ορόρα (Aurora-Αυγή) οφείλει το όνομά της στην τοιχογραφία του ιταλού ζωγράφου Γκουερτσίνο, το 1621, που κοσμεί την οροφή της αίθουσας υποδοχής, αλλά την υψηλή τιμή της στον Καραβάτζιο, που ζωγράφισε την οροφή άλλης αίθουσας.

Το πολυτελές οίκημα διαθέτει, εκτός από μία ιδιωτική παραλία και εσωτερικές πισίνες , την μοναδική οροφογραφία που έχει αποδοθεί στον Καραβάτζιο, έναν από τους πιο ανατρεπτικούς και ταλαντούχους ζωγράφους όλων των εποχών.

Το 1957, ο διάσημος ζωγράφος ξεκίνησε να δημιουργεί στην οροφή τρεις θεούς: τον Δία, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, πλάτους 2,75 μέτρων που ο καθένας αναγνωρίζεται από τα αντίστοιχα θηρία του.

Ο Δίας από τον αετό, ο Ποσειδώνας από τον ιππόκαμπο και ο Πλούτωνας από τον τρικέφαλο σκύλο Κέρβερο .

Εάν τελικά βρεθεί αγοραστής της βίλας Aurora, τότε με την πώλησή της μπαίνει τέλος σε μία συνεχιζόμενη κληρονομική διαμάχη μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της, πρίγκιπα Νικολό Μπονκομπάνι Λουντοβίτσι το 2018, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Republica».

Η τρίτη σύζυγός του, πριγκίπισσα Ρίτα πέρασε τις δύο τελευταίες δεκαετίες ανακαινίζοντας τη βίλα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα