Ήταν εγκεφαλικά νεκρός αλλά όταν έκλεισαν την μηχανική υποστήριξη εκείνος ανένηψε

Ήταν εγκεφαλικά νεκρός αλλά όταν έκλεισαν την μηχανική υποστήριξη εκείνος ανένηψε

Απίστευτο περιστατικό στην Νεμπράσκα

Ένα περιστατικό σπάνιο στα ιατρικά χρονιά συνέβη στην Νεμπράσκα με πρωταγωνιστή έναν 61χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Scott Marr, στις 12 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά τα 61α γενέθλιά του, βρέθηκε αναίσθητος στο κρεβάτι του. Μεταφέρθηκε στο Methodist Hospital όπου διαπιστώθηκε οτι είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να μπει σε μηχανική υποστήριξη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με τις μέρες να έχουν περάσει χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο σημάδι βελτίωσης, η κόρη του κλήθηκε να πάρει μία σκληρή απόφαση. Αν θα του αφαιρούσαν την μηχανική υποστήριξη, από τη στιγμή που οι γιατροί έλεγαν οτι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

«Τον αποχαιρετήσαμε, του αφαίρεσαν την υποστήριξη και έκλεισαν οι οθόνες», είπε η κόρη του Preston και συμπλήρωσε: «Εκείνος όμως συνέχισε να αναπνέει μόνος του. Το επόμενο πρωί του είπα να κουνήσει τα δάχτυλά του και το έκανε. Του είπα να κάνει το ίδιο και με τα δάχτυλα των ποδιών του και τα κατάφερε.

Αμέσως οι γιατροί του έκαναν νέες εξετάσεις που έδειξαν οτι τελικά δεν είχε υποστεί εγκεφαλικό, αλλά έπασχε από το «posterior reversible encephalopathy syndrome» που του προκάλεσε όλο αυτό. Έτσι, πλέον είναι σπίτι του και αναρρώνει, ενώ πριν πάρει εξιτήριο παραχώρησε και συνέντευξη τύπου.

Πηγή