Καναδάς: Μαζικές διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό

Η μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Freedom Convoy», περιλαμβάνει παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Η μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Freedom Convoy», περιλαμβάνει παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, όπου περίπου 50.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στη χώρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, με την οικογένειά του, εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην Οτάβα, για να μεταβούν σε μια μυστική τοποθεσία.

Χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το Κοινοβούλιο, για να ζητήσουν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλων περιορισμών στη δημόσια υγεία, σύμφωνα με την Καναδική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Η μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Freedom Convoy», περιλαμβάνει παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Ορισμένοι μάλιστα έφεραν πινακίδες με επιθετική και γεμάτη αισχρότητες ρητορική, που απευθυνόταν κυρίως στον Καναδό πρωθυπουργό, ανέφερε η εφημερίδα «The Globe and Mail».

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κτίριο του Κοινοβουλίου, στη στέγη του οποίου έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές, σε περίπτωση που υπάρξει εισβολή, αντίστοιχη με εκείνη του αμερικανικού Καπιτωλίου ένα χρόνο νωρίτερα…

«Από ακτή σε ακτή», γράφει στο Twitter ένας κάτοικος του Βανκούβερ, καθώς και εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις.

in.gr