Κατάστημα στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να κλείνει νωρίτερα όταν το προσωπικό ξεσηκώθηκε για τις συνθήκες εργασίας (ΕΙΚΟΝΑ)

Οι υπάλληλοι καταστήματος στις ΗΠΑ εγκατέλειψαν διαμαρτυρόμενοι τις θέσεις τους και οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να το κλείσουν.

33279601 H26151611

Ένα κατάστημα στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ δεν είχε άλλη επιλογή από το να κλείνει νωρίτερα αφού ολόκληρο το εργατικό δυναμικό αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές αμοιβές και τις πολύωρες βάρδιες.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος «Family Dollar» δεν είχαν άλλη επιλογή αφού έμειναν χωρίς υπαλλήλους. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι υπάλληλοι άφησαν ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα στην εξώπορτα που έγραφε: «Εγκαταλείψαμε όλοι, Συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

1 6

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε ένα κατάστημα «Burger King» στην ίδια πόλη. Μόνο που το προσωπικό του αντί για σημείωμα χρησιμοποίησε τον τεράστιο διαφημιστικό πίνακα του καταστήματος για να ανακοινώσει την αποχώρησή του.

Η Μπρεάνα Φάελερ, πρώην βοηθός διευθυντή στο «Family Dollar» είπε ότι οι αμοιβές είναι χαμηλές και οι βάρδιες πολλές ώρες. Το κατάστημα ήταν ανοικτό από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ωστόσο πλέον κλείνει στις 7 το απόγευμα λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Προσλάβαμε υπαλλήλους, πέρασαν τη διαδικασία, δούλεψαν για μας δύο μέρες και μετά εγκατέλειψαν. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους ταμίες. Βγάζουν μόνο 10 δολάρια την ώρα και δεν αξίζει τον κόπο για αυτά που κάνουν. Υποτίθεται ότι θα εργάζονταν 20 ώρες την εβδομάδα και δούλευαν 35-40», ανέφερε η Φάελερ.

Μητέρα δύο παιδιών παραιτήθηκε αφού έπρεπε να δουλεύει 11ωρη βάρδια, επτά μέρες την εβδομάδα.