Λαβρόφ: Φυσικά και θα απελάσουμε Βρετανούς διπλωμάτες

sergkei labroph Βρετανία, Ρωσία, ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ, ΣΚΡΙΠΑΛ

Την επιβεβαίωση ότι η Ρωσία θα απελάσει Βρετανούς διπλωμάτες ως απάντηση στην απόφαση του Λονδίνου να απελάσει 23 μέλη του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στη Βρετανία, έκανε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Φυσικά και θα το κάνουμε”, είπε λακωνικά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Καζακστάν όπου βρίσκεται ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον “είναι ανάγωγος”.

Ο Βρετανός Υπουργός είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να “το βουλώσει” και να “φύγει” μακριά. Την ίδια ώρα η ένταση οξύνεται μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στη μάχη εμπλέκονται και τρίτες χώρες παίρνοντας το μέρος της Βρετανίας.

Ο Ρώσος Υπουργός τόνισε ότι η Μόσχα έχει σταματήσει να δίνει σημασία στα σχόλια που προέρχονται από τη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση.

Πρόσθεσε επίσης ότι η άρνηση της Βρετανίας να συνεργαστεί με τη Ρωσία στην υπόθεση Σκριπάλ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της σύμβασης για την εξάλειψη των χημικών όπλων.

Κατήγγειλε επίσης την άρνηση του Λονδίνου να παράσχει πληροφορίες στη Μόσχα σχετικά με την κόρη του Σκριπάλ, Γιούλια, αν και είναι Ρωσίδα πολίτης και οι βρετανικές αρχές έχουν υποχρέωση να το κάνουν.

 

Πηγή