LIVE: Απεγκλωβίστηκαν τα πρώτα παιδιά απο το πλημμυρισμένο σπήλαιο (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

dhlo67zx0aaeu6h ΔΙΑΣΩΣΗ, επιχείρηση, ΤΑΙΛΑΝΔΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις έξι το πρωί (ώρα Κύπρου) η μεγάλη επιχείρηση για απεγκλωβισμό των δώδεκα παιδιών και του προπονητή από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες παραμονής στα έγκατα της γης. 

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δεκατρείς ειδικοί δύτες παγκοσμίου επιπέδου που έφτασαν στην Ταϊλάνδη από χώρες που διαθέτουν σχετική εμπειρογνωμοσύνη στη σπηλαιολογία και πέντε μέλη της επίλεκτης μονάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Ο Γενικός Υπολοχαγός Kongcheep Tantrawanit ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP:

“Άλλα τέσσερα από τα αγόρια, αναμένεται να βγουν σύντομα από τη σπηλιά. Τα τέσσερα παιδιά έχουν φθάσει μέχρι το τρίτο στάδιο εξόδου και αναμένεται να εξέλθουν το συντομότερο δυνατό από το σπήλαιο”.

Ο επικεφαλής του τμήματος υγείας του Chiang Rai και μέλος της ομάδας διάσωσης Tossathep Boonthong, επιβεβαίωση την διάσωση των δύο πρώτων παιδιών.

“Δύο παιδιά βρίσκονται έξω από τη σπηλιά, αλλά δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στο νοσοκομείο”.

Δεκατρία επιτελεία γιατρών περιμένουν έτοιμα να βοηθήσουν έξω από το σπήλαιο.

Το κάθε επιτελείο είναι για τον κάθε εγκλωβισμένο και αποτελείται από ένα ελικόπτερο και ένα ασθενοφόρο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι πέντε γιατροί έκτακτης ανάγκης περιμένουν τα παιδιά στο νοσοκομείο Chiang Rai Prachanukroh, ενώ άλλοι 30 γιατροί βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Σύμφωνα με κάποια μέσα της Ταϊλάνδης, έχουν διασωθεί τα πρώτα δύο παιδιά και έχουν βγει από τη σπηλιά. 

Ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. 

Η εξερευνητής της σπηλιάς Emily Davis, ανέφερε ότι οι δύτες που συμμετέχουν στη διάσωση είναι κορυφαίοι στο είδος τους αλλά θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και σε επιφύλαξη για παν ενδεχόμενο.

Τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους στο ποδόσφαιρο, που είναι παγιδευμένοι σ` ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, θα απομακρυνθούν “ένας-ένας” και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει “δύο με τρεις ημέρες”, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της κρίσης.

“Θα βγουν ένας-ένας, αυτό θα απαιτήσει δύο με τρεις ημέρες”, διευκρίνισε ο Τσαλονγκτσάι Τσαϊγιακόρν, ένας από τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη ομάδα διαχείρισης της κρίσης.

 

Πηγή: AlphaNews.live