Μάικ Χένρι: Πέθανε στα 84 του ο θρυλικός «Ταρζάν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπήρξε αθλητής του Ράγκμπι ενώ τη δεκαετία του ’60 o γνωστός ηθοποιός έγινε διάσημος λόγω του αγαπημένου χαρακτήρα

Screenshot 2021 02 04 172542 Ηθοποιός, Ταρζάν

Θλίψη σκόρπισε στο Χόλιγουντ η είδηση θανάτου του Μάικ Χένρι, του θρυλικού Ταρζάν τη δεκαετία του ’60. Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 84 του, ενώ συνέδεσε κινηματογραφικά το όνομά του με έναν από τους πιο διάσημους κι αγαπημένους χαρακτήρες της μεγάλης και μικρής οθόνης.

Αν και ο Χένρι ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής του ράγκμπι έχοντας παίξει στη θέση του linebacker για τους Pittsburgh Steeler και LA Rams. Άλλωστε, εκεί τον πρόσεξαν οι άνθρωποι της Warner Bros, προτείνοντάς του να υποδυθεί τον Ταρζάν. Μάλιστα, λόγω του σωματότυπού του – ήταν περίπου 105 κιλά και ύψος 1,80 μέτρα – χαρακτηρίστηκε ως ο «βαρύτερος» Ταρζάν.

Γύρισε τρεις ταινίες Ταρζάν τo 1965, και αναμενόταν να πρωταγωνιστήσει και στην τηλεοπτική σειρά, όμως απέρριψε το ρόλο λόγω πολλαπλών τραυματισμών. Κάποια στιγμή, κυκλοφόρησε η φήμη πως θα γινόταν ο νέος τηλεοπτικός Μπάτμαν, το 1966, κάτι που ο ίδιος χρόνια αργότερα είχε διαψεύσει.

Ο Χένρι σπάνια έδινε συνεντεύξεις. Το 1988 διαγνώστηκε με Πάρκινσον κι έτσι αποσύρθηκε από την υποκριτική. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή σήμερα, όμως, όπως αναφέρει το Variety, πέθανε στις 8 Ιανουαρίου σε ιατρικό κέντρο στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, από επιπλοκές λόγω Πάρκινσον αλλά και χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια. Με τη σύζυγό του είχαν αποκτήσει μια κόρη, τη Σάνον Νομπλ.