Μικρό αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε σπίτι στην Καλιφόρνια

Μικρό αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε σπίτι στην Καλιφόρνια

Πέντε νεκροί

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε ένα σπίτι, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες.

Το περιστατικό έγινε την Κυριακή στην περιοχή Yorba Linda, που βρίσκεται 56 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες. Νεκροί είναι ο πιλότος του αεροσκάφους και τέσσερις ένοικοι του σπιτιού, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε γείτονας, την ώρα της συντριβής, οι ένοικοι του σπιτιού έκαναν πάρτι για το Super Bowl.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών δήλωσε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το κοντινό αεροδρόμιο.

Κομμάτια του αεροσκάφους εκτοξεύτηκαν στους γύρω δρόμους σε τουλάχιστον τέσσερα τετράγωνα, αλλά και στις στέγες σπιτιών, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές που προκλήθηκαν με τα λάστιχα στους κήπους τους.

«Άκουσα ένα μπουμ. Έτρεξα έξω νομίζοντας ότι κάποιος χτύπησε το αμάξι της κόρης μου. Κοίταξα ψηλά και είδα ένα τεράστιο κομμάτι. Δεν ήξερα τι ήταν. Μετά είδα ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να ανεβαίνει στον ουρανό. Ήταν απαίσιο. Καθώς επέστρεφα στην αυλή, είδα το σπίτι να καίγεται», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο CBS.

Κλειστό θα παραμείνει αύριο, Τρίτη, το σχολείο της περιοχής, καθώς διεξάγονται έρευνες.

Πηγή