Νέο βιβλίο του Μπίλ Γκέιτς: Πώς θα αποτρέψουμε μια επόμενη πανδημία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γκέιτς είναι εδώ και πολύ καιρό υπέρμαχος της εξάλειψης των ασθενειών μέσω του εμβολιασμού

1 27

Ο συνιδρυτής της Microsoft έγραψε ένα βιβλίο που περιγράφει «τα μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε» από τον Covid-19, υποστηρίζοντας ότι, επενδύοντας στην υγειονομική περίθαλψη, τα εμβόλια και την «παγκόσμια επιτήρηση παθογόνων», μια άλλη πανδημία όπως ο Covid-19 μπορεί να αποτραπεί. Ο Γκέιτς ανακοίνωσε το βιβλίο σε μια ανάρτηση στο blog την Τρίτη.

Το βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο θα περιγράφει «τα συγκεκριμένα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε όχι μόνο τις μελλοντικές πανδημίες, αλλά, επί της  διαδικασίας, να παρέχουμε καλύτερη υγειονομική περίθαλψη για όλους σε όλο τον κόσμο».

Ο μεγιστάνας δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε επίσης να πει στους αναγνώστες για τις «τακτικές συνομιλίες του με ηγέτες δημόσιας υγείας όπως ο Anthony Fauci και ο Tedros Adhanom Ghebreyesus» και να εξηγήσει την άποψή του «για τα εμβόλια που ανακόπτουν την παλίρροια».

Ο Γκέιτς είναι εδώ και πολύ καιρό υπέρμαχος της εξάλειψης των ασθενειών μέσω του εμβολιασμού. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, έγινε ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές των εμβολίων στον κόσμο, εμφανιζόμενος τακτικά στην τηλεόραση για να παροτρύνει το κοινό να εμβολιαστεί. Ακόμη και όταν εμφανίστηκε η πλέον κυρίαρχη παραλλαγή Όμικρον και οι πιο εμβολιασμένες χώρες παγκοσμίως συνέχιζαν να βλέπουν μολύνσεις και θανάτους, ο Γκέιτς προανήγγειλε τις ενισχυτικές δόσεις ως βασικό όπλο για να σταματήσει τη μετάδοση του Covid-19.

Ο Γκέιτς έχει επίσης ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για μελλοντικές πανδημίες και βιολογικές επιθέσεις . Πριν από το ξέσπασμα του Covid-19, ο Γκέιτς χρηματοδότησε μια άσκηση για παρόμοια σενάρια το 2019. Η άσκηση μοντελοποίησε την εξάπλωση ενός «νέου ζωονοσογόνου κορωνοϊού που μεταδόθηκε από νυχτερίδες σε χοίρους στους ανθρώπους» που τελικά μόλυνε το 80-90% του παγκόσμιου πληθυσμού πριν γίνει ενδημικός .

Η εμπλοκή του αμερικανού μεγιστάνα του λογισμικού στην άσκηση, μαζί με τον δεδηλωμένο στόχο του να εμβολιάσει τον κόσμο, τον έχουν καταστήσει στόχο πολυάριθμων θεωριών συνωμοσίας. Στην ανάρτησή του στο blog του την Τρίτη, ο Γκέιτς είπε ότι το επερχόμενο βιβλίο του θα εξηγήσει «το πώς ήταν να καταστεί αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας».

Πηγή: in.gr