«Ο οδηγός αποκοιμήθηκε – Άρπαξα την αρραβωνιαστικιά μου και πηδήξαμε..»

Συγκλονιστική μαρτυρία

fdec042abeb5e8bd8285f259b35893ed ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, κόσμος

Συγκλονισμό προκαλεί η τραγωδία που κτύπησε τη Βουλγαρία. Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Βουλγαρία, όταν την Τρίτη τα ξημερώματα λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες στα Σκόπια από ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη συνετρίβη και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 46 άτομα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο γενικός εισαγγελέας των Σκοπίων Λουμπομίρ Γιοβέφσκι, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο του δυστυχήματος, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών επιβεβαιώθηκαν 12 παιδιά, ενώ επτά άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Τα περισσότερα θύματα είναι ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, με τον μεγαλύτερο να είναι 63 ετών.

Τα αίτια της συντριβής δεν επιβεβαιώθηκαν αμέσως, αλλά φάνηκε ότι το λεωφορείο χτύπησε σε προστατευτική ράγα του αυτοκινητόδρομου, τράκαρε και πήρε φωτιά. Οι φλόγες ήταν στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου, επιτρέποντας στους λίγους επιζώντες, που κάθονταν στο πίσω μέρος του οχήματος, να βρουν χρόνο για να διαφύγουν.

1619de1492ce24 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, κόσμος

Μεταξύ των επιζώντων, πέντε είναι πολίτες των Σκοπίων, ένας Σέρβος και ένας Βέλγος, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. Οι ασθενείς – τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες – υπέστησαν εγκαύματα και τραύματα, αλλά ήταν όλοι σε σταθερή κατάσταση, είπε ο Δρ Λιούμπο Τοπκόφ από το νοσοκομείο Pirogov, όπου μεταφέρθηκαν.

Μαρτυρία που συγκλονίζει

Ο Λουλζίμ Σουλεϊμάνι είναι ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας στη Βουλγαρία, σε συνέντευξη του μέσα από το νοσοκομείο υποστήριξε ότι το τροχαίο προκλήθηκε επειδή ο οδηγός είχε αποκοιμηθεί.

Ο νεαρός δήλωσε ότι έσπασε το τζάμι και κατάφερε να διαφύγει μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και άλλα άτομα.

1619de155c678b ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, κόσμος

«Ο οδηγός πρέπει να αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο έπεσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έσκασαν τα λάστιχα. Μετά τυλίχθηκε στις φλόγες. Το λεωφορείο γέμισε καπνό. Έσπασα το τζάμι και πήδηξα έξω μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και κάποιους άλλους ανθρώπους. Στο λεωφορείο ακούστηκαν πολλές κραυγές. Τότε δεν ξέρω τι έγινε, αφού έφυγα 200 μέτρα από το λεωφορείο.

Ήμουν 4 μέρες με την αρραβωνιαστικιά μου διακοπές. Το μικρότερο παιδί ήταν 4 ετών. Έβρεχε. Η μόνη αιτία του δυστυχήματος είναι μόνο η υπνηλία του οδηγού.

Η αρραβωνιαστικιά μου χειρουργήθηκε, τραυματίστηκαν τα γόνατα. Υπάρχουν κατάγματα», δήλωσε ο Λουλζίμ Σουλεϊμάνι από το Πρέσεβο στη Σερβία, ο οποίος ταξίδευε παρέα με την αρραβωνιαστικιά του από το Κουμάνοβο, στα Σκόπια. Ο Λουλζίμ Σουλεϊμάνι είχε κάνει και ανάρτηση στα social media, πριν από δύο ημέρες, του ίδιου με την αρραβωνιαστικιά του, από την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους από τη Βουλγαρία, η ταυτοποίηση των περισσότερων από τα θύματα θα πάρει κάποιο χρόνο, καθώς είναι απανθρακωμένα και δεν είναι εύκολο να αναγνωρισθούν.

Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Βουλγαρίας Μπόρισλαβ Σαράφοφ, έκανε γνωστό πως υπάρχει στενή και άριστη συνεργασίας ανάμεσα σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και πως αναμένονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τα Σκόπια, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των καμένων και παραμορφωμένων σορών με τη μέθοδο του DNA.

1619de12cd93fd ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, κόσμος

Πηγή: protothema