Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν οπλισμό σε πλοίο από Ιραν με προορισμό τους Χούτι

Κατάσχεσε πάνω από 1.400 τυφέκια AK-47 και 226.600 φυσίγγια από ένα σκάφος

74ccb78f8849347bc4ca2b5e86b867b2 8 ΗΠΑ, Ιράν

Ο 5ος στόλος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών κατάσχεσε στις 20 Δεκεμβρίου πάνω από 1.400 τυφέκια AK-47 και 226.600 φυσίγγια από ένα σκάφος προερχόμενο από το Ιράν, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέντ Πράις.

Το πλοίο βρισκόταν σε μια διαδρομή που χρησιμοποιείται διαχρονικά για παράνομη διακίνηση όπλων στους Χούτι στην Υεμένη. Το λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν στους Χούτι αντιπροσωπεύει την κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και είναι ακόμη ένα παράδειγμα της κακόβουλης ιρανικής δραστηριότητας που παρατείνει τον πόλεμο στην Υεμένη, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Η υποστήριξη του Ιράν στις ένοπλες ομάδες σε όλη την περιοχή απειλεί τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια, τις δυνάμεις των ΗΠΑ, το διπλωματικό προσωπικό και τους Αμερικανούς πολίτες στην περιοχή, καθώς και τους εταίρους των ΗΠΑ στην περιοχή και αλλού, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι η παράνομη ροή όπλων στην Υεμένη δίνει τη δυνατότητα στη στους Χούτι να επιτεθούν κατά της πόλης Μαρίμπ, αυξάνοντας τα δεινά των αμάχων. Περαιτέρω μάχες, είτε στη Μαρίμπ είτε αλλού, θα φέρουν μόνο περισσότερα δεινά, είπε και ανέφερε ότι τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να καταλήξουν σε μια πολιτική διευθέτηση από κοινού για να τερματιστεί ο πόλεμος.

(ΚΥΠΕ/ΕΑ/ΑΓΚ)