Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος...

98h89 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Παραλήρημα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

AP 20206375720335 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ως τζαμί χρησιμοποιείται πλέον η Αγία Σοφία, με την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που πραγματοποιήθηκε χθες έπειτα από 86 χρόνια, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο ποίος εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να στήσει ακόμη μια επικοινωνιακή φιέστα.

AP 20206433969137 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ωστόσο, φαίνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν ήταν ο μόνος που ενθουσιάστηκε με αυτήν την εξέλιξη, καθώς πολίτες έσπευσαν να επισκεφθούν το μνημείο – σύμβολο για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, αποτελώντας και αυτοί μέρος του σκηνικού που είχε διαμορφωθεί.

Κορινθία, Ελλάδα: Μεγάλη «μάχη» με τις φλόγες για να αποφευχθούν τα χειρότερα

AP 20205670451449 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Συναγερμός σήμανε τα τελευταία 24ωρα στην Κορινθία, όπου μαίνονται φωτιές στην περιοχή. Παρόλα αυτά, υπάρχει αισιοδοξία πως τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα, με στόχο την ολική κατάσβεση του πύρινου μετώπου, ενώ από τις Κεχριές έρχονταν θετικά μηνύματα.

AP 20204689203985 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φυσικά, δέος προκάλεσαν -και συνεχίζουν να το κάνουν- οι φωτογραφίες από το Γαλατάκι, με τις φλόγες να πλησιάζουν πολύ κοντά σε σπίτια και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να ελέγξουν την κατάσταση και εκεί.

Βρυξέλλες, Βέλγιο: Με το βλέμμα στο πακέτο των 750 δισ. ευρώ

AP 20202525170174 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σε επίτευξη συμφωνίας έφτασαν οι ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης και την έκτακτη χρηματοδότηση, με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού. Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, εγκρίθηκε ο δανεισμός των 750 εκατ. ευρώ, με το βλέμμα του Πέδρο Σάντσεθ, του Ισπανού πρωθυπουργού, να αποτυπώνει τα όσα προηγήθηκαν.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ: Πόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας με φόντο τον ιό

AP 20204286739039 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σοβαρές ταραχές ξέσπασαν σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ, όπου χιλιάδες Ισραηλινών αντέδρασαν στα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορονοϊού. Στη χώρα υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια, η οποία αυξάνεται με την ταυτόχρονη άνοδο στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι σκηνές από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας θυμίζουν πόλεμο.

Νατζάφ, Ιράκ: Αλίμονο σε όποιον… δεν ζει στην έρημο

AP 20205486150326 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένας σιίτης κληρικός προσεύχεται στον τάφο ενός θύματος της πανδημίας στο νεκροταφείο Γοαντί αλ-Σαλάμ. Το συγκεκριμένο σημείο μέσα στην έρημο έχει επιλεχθεί ως η τελευταία κατοικία για πολλούς ανθρώπους που τους έκοψε το νήμα της ζωής η COVID-19, μετά την αδυναμία να ταφούν σε Βαγδάτη και σε άλλες πόλεις του Ιράκ. Η χώρα μετρά πάνω από 4.200 θύματα και περισσότερα από 100.000 κρούσματα.

Πεκίνο, Κίνα: Το «τέρας» του κορονοϊού παραμονεύει και τα μέτρα είναι απαραίτητα

AP 20206177954619 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η εβδομάδα που πέρασε, ήταν αυτή στην οποία τα θέατρα και οι κινηματογράφοι άνοιξαν ξανά για το κοινό στην Κίνα. Για τη μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε όλες τις αίθουσες, με ακόμη ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα να πραγματοποιείται.

Πόρτλαντ, ΗΠΑ: Οι διαμαρτυρίες μπορεί να περιοριστούν, αλλά η οργή όχι

AP 20205504109823 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οργή έχει προκαλέσει σε όλες τις ΗΠΑ η προσπάθεια καταστολής των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, από ομοσπονδιακούς πράκτορες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν οχήματα χωρίς διακριτικά και φόρεσαν στολές καμουφλάζ. Οι φωτογραφίες από τις ταραχές είναι άκρως ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Ένας πραγματικός άνθρωπος μέσα σε ένα «δάσος» χάρτινων

AP 20206180342273 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Στις εξέδρες του γηπέδου των Los Angeles Dodgers είχαν τοποθετηθεί χάρτινοι οπαδοί, προκειμένου να μην μοιάζουν άδεια τα καθίσματα στο παιχνίδι μπέιζμπολ κόντρα στους San Francisco Giants. Μέσα σε αυτούς υπήρχε και ζωντανός άνθρωπος (με σάρκα και οστά), ένας από τους ανθρώπους που εργάζονταν για να καλυφθεί τηλεοπτικά η αναμέτρηση.
 

via: newsbeast