Ουάσινγκτον: Παραιτείται ο Aνώτατος δικαστής Anthony Kennedy

im 15885 ΔΙΚΑΣΤΗΣ, ΚΕΝΕΝΤΙ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, Τραμπ

Ο 81χρονος δικαστής του Ανωτάτου δικαστηρίου,  Anthony M. Kennedy ανακοίνωσε την απόσυρσή του δίνοντας στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ την ευκαιρία να ισχυροποιήσει τον έλεγχο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο δικαστής Kennedy έγραψε σε επιστολή προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, πως η παραίτησή του θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Ιουλίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΝΕΝΤΙ

 

Ο 81χρονος δικαστής ανέφερε πως αποχωρεί μετά από περισσότερα από 30 χρόνια στο Δικαστήριο. Πρόκειται για τον δεύτερο γηραίοτερο δικαστή, στο εννεαμελέςΑνώτατο Δικαστήριο και προτάθηκε από τον πρόεδρο Ronald Reagan αρχίζοντας τη θητεία του το 1988.

Ο διορισμένος από τους Ρεπουμπλικανούς, Anthony M. Kennedy είχε αποφάσεις – ορόσημο σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως οπλοκατοχή, αμβλώσεις, δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, χρηματοδότηση εκστρατειών και δικαιώματα ψήφου.

Χωρίς τον Kennedy, το Ανώτατο Δικαστήριο χωρίζεται σε 4 φιλελεύθερους δικαστές, διορισμένους από Δημοκρατικούς προέδρους και 4 συντηρητικούς που έχουν οριστεί από τους Ρεπουμπλικανούς.

ΤΡΑΜΠ ΚΕΝΕΝΤΥ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου καθώς δήλωσε στους δημοσιογράφους πως “θα κινηθεί άμεσα” και θα επιλέξει κάποιον από μια λίστα που περιλαμβάνει 25 υποψήφιους.

“Θα είναι κάποιος εξίσου εξαιρετικός με τον Kennedy”, δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε τον Kennedy “σπουδαίο δικαστή, με μεγάλο όραμα και καλή καρδιά”.

 Ο Λευκός Οίκος απέστειλε στον δικαστή ευχαριστήρια επιστολή για τα 30 χρόνια υπηρεσίας του ως “ακούραστη φωνή για τα ατομικά δικαιώματα”.

 “Τα λόγια του έχουν αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι όχι μόνο για αυτή τη γενιά, αλλά για τον ιστό της αμερικανικής ιστορίας”.

O Ντόναλντ Τραμπ, αφού ενημερώθηκε για την απόσυρσή του προέβη σε δηλώσεις. Δείτε το σχετικό video.

 

Πηγή: AlphaNews.live