Πόμπεο: Θα τσακίσουμε το Ιράν με τις ισχυρότερες κυρώσεις όλων των εποχών

maik pompeo 2 Ιράν, ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ, ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ, ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τσακίσουν το Ιράν με οικονομική και στρατιωτική πίεση εκτός και αν αλλάξει συμπεριφορά στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πόμποε.

Αποκαλύπτοντας τη νέα πολιτική της Κυβέρνησης Τραμπ για το ζήτημα του Ιράν, μετά την αποχώρηση της χώρας από την πυρηνική συμφωνία, ο Επικεφαλής της Αμερικανικής Διπλωματίας ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για να αποτρέψουν τις ενέργειες της Τεχεράνης και την επιρροή τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Μάικ Πόμπεο μιλούσε στη συντηριτική δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation.

“Θα διασφαλίσουμε ότι υπάρχει ελευθερία στη θαλάσσια διακίνηση στην περιοχή. Θα εργαστούμε για να αποτρέψουμε κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από το Ιράν. Θα εντοπίσουμε αυτούς που επιχειρούν εκ μέρους του Ιράν όπως επίσης και αυτούς που λειτουργούν εκ μέρους της Χεζμπολάχ σε όλο τον κόσμο. Θα τους συντρίψουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Το ιρανικό καθεστώς πρέπει να γνωρίζει ότι είναι μόνο η αρχή”, πρόσθεσε.

Θέλοντας μάλιστα να προετοιμάσει τους πάντες για το τι θα ακολουθήσει, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η επιβολή κυρώσεων στο Ιράν θα προκαλέσει οικονομικές δυσκολίες σε φίλες χώρες των ΗΠΑ.

 

Πηγή