Πώς ένας 10χρονος έβγαλε 3.200 δολάρια από μετοχές που αγοράστηκαν με… 60 δολάρια

Ο μαθητής έχει ήδη κατά νου την επόμενη κίνησή του στο χρηματιστήριο

Screenshot 2021 01 29 182820 10χρονος

Ένας μαθητής από το Τέξας που έβαλε στο χέρι 10 μετοχές από την GameStop, προπέρσινο δώρο της μαμάς του, δεν έχει σταματήσει να μετρά λεφτά.

Η Nina Carr είχε δώσει μόλις 6 δολάρια για κάθε μετοχή για να τις κάνει δώρο στον γιο της Jaydyn το 2019, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του San Antonio Express-News. Ο μικρός της είπε να τις πουλήσουν την Τετάρτη και έβγαλαν 3.200 δολάρια.

Μέσα στον πρόσφατο πανικό με τη μετοχή της GameStop και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια κάποιων, μαμά και γιος έπιασαν την καλή. Επειδή ακριβώς έδρασαν γρήγορα.

«Το τηλέφωνό μου τρελάθηκε, γιατί παρακολουθώ την GameStop», είπε η Nina στην εφημερίδα για την παράξενη εκτίναξη της μετοχής της εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών.

«Προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι αυτό είναι ασυνήθιστο. Τον ρώτησα ‘‘θέλεις να τις κρατήσεις ή να τις πουλήσεις;’’». Ο 10χρονος επέλεξε το δεύτερο και σκοπεύει τώρα να διαθέσει 1.000 δολάρια από τα κέρδη για να επενδύσει εκ νέου, αυτή τη φορά στη μετοχή της online gaming εταιρίας Roblox.

Όσο για τα υπόλοιπα, θα πάνε στον κουμπαρά του. Η μαμά του παραδέχτηκε πως θα ήθελε να είχε αγοράσει και για κείνη μερικές μετοχές της GameStop το 2019. «Θα τον αφήσω να χαρεί τη νίκη του»…

Πηγή: Newsbeast.gr