Πυρά εναντίον της Γερμανίας για το φυσικό αέριο εξαπολύει ο Ντόναλντ Τραμπ

Πυρά ενάντια της Γερμανίας, εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αρχικά ότι “Τα κράτη μέλη της Συμμαχίας να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσουν τις αμυντικές δαπάνες” και μιλώντας συγκεκριμένα για τη Γερμανία ανέφερε ότι “Η χώρα της Μέρκελ είναι μία πλούσια χώρα κι δεν πληρώνει για τις στρατιωτικές δαπάνες τα χρήματα… που θα έπρεπε”.

Συνεχίζοντας, αναφερόμενος στη Γερμανία, είπε:

“Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας, λόγω του αερίου. Δεν γίνεται εμείς να πληρώνουμε δισεκατομμύρια κι αυτή να δίνει δισεκατομμύρια στους Ρώσους για να παίρνει φυσικό αέριο”.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για ν ελέγχει τη Γερμανία, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι το Βερολίνο πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια στη Μόσχα, αντί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του στο ΝΑΤΟ που το προστατεύει από τη Ρωσία.

Απάντηση στον Τραμπ έδωσε η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε:

“Η Γερμανία δεν είναι όμηρος της ρωσικής πολιτικής. Αναμφίβολα έχουμε πολλά θέματα με τη Ρωσία. Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των χωρών ή των συμμαχιών και των αντιπάλων τους”.

 

Πηγή: AlphaNews.live