Σε Ισραήλ και Ιορδανία ταξιδεύει την Παρασκευή ο Μπλίνκεν

Στο Ισραήλ και την Ιορδανία θα ταξιδέψει την Παρασκευή ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

F7528FED D904 46AD B6E5 AB2206AF32D9

Στο Ισραήλ και την Ιορδανία θα ταξιδέψει την Παρασκευή ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ενώ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τα δημοσιεύματα για ταξίδι του κ. Μπλίνκεν και στην Τουρκία.

“Είδαμε δημοσιογράφους να γράφουν στην πλατφόρμα Χ ότι μπορεί να πάμε στην Τουρκία. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει επίσκεψη στην Τουρκία. Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω το ταξίδι. Θα κάνουμε περαιτέρω δηλώσεις τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε ο Μάθιου Μίλερ κατά την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης για να ενημερωθεί σχετικά με τους στρατιωτικούς τους στόχους και τα σχέδιά τους. Θα επαναλάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συζητήσει την ανάγκη λήψης όλων των προφυλάξεων για την ελαχιστοποίηση των απωλειών αμάχων, καθώς και τις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στις συναντήσεις του στην Ιορδανία, ο Αμερικανός Υπουργός θα υπογραμμίσει τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων και την κοινή δέσμευση για διευκόλυνση της αυξημένης διαρκούς παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Γάζα και τη διασφάλιση ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εκτοπιστούν από τη Γάζα.

Θα επιβεβαιώσει επίσης τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεργαστούν με τους εταίρους τους για να θέσουν τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, να συμπεριλάβει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους που αντανακλά τις φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Τέλος, θα συνεχίσει να συζητά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την απελευθέρωση όλων των ομήρων.