Τα μεσάνυχτα κλείνουν οι κάλπες στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

cna td1f67399d4254c4dbb4ee92e2378d2cb Εκλογές, Ιταλία

Μία από τις πιο κρίσιμες εκλογές της χρονιάς για την Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους Ιταλούς να ψηφίζουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές που πιθανόν να ωθήσουν τη χώρα σε μια κατάσταση πολιτικής παράλυσης.

Οι Ιταλοί αντιμετώπισαν για χρόνια οικονομική στασιμότητα, συγκλονιστικά επίπεδα ανεργίας και αμείλικτη μετανάστευση, αναφλέγοντας μια αντι-ΕΕ, αντι-εγκαθιστική εξέγερση που θα μπορούσε να δει το λαϊκιστικό Κίνημα πέντε αστέρων (M5S) να αναδειχθεί ως το μοναδικό μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο.

Αλλά τα γνωστά πρόσωπα περιμένουν. Ο τετραετής πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κατασκευάσει ένα κεντροδεξιό συνασπισμό μεταξύ του κόμματός του Forza Italia και του ακροδεξιού Northern League του Ματέο Σαλβίνι μαζί με τους νεοφασιστές αδελφούς της Ιταλίας.

Ο Ματτέο Ρένζι, ο κεντροαριστερός μεταρρυθμιστής που πέρασε το 2016 μετά την αποτυχία ενός αμφιλεγόμενου συνταγματικού δημοψηφίσματος, είναι επίσης υποψήφιος ως ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD). Αν και η τελική δημοσκόπηση έδειξε ότι το κόμμα έφτασε στο 22,8%.

 

Πηγή