Τουρκία: Ιδρύει στρατιωτική βάση στη Λιβύη – Η Ελλάδα να ανησυχεί

Η Τουρκία σύναψε μια κρίσιμη συμφωνία με τη Λιβύη και εκμίσθωσε το λιμάνι El Khums για 99 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση

7EAFAAEA 63FD 432E B3C0 C490E6C5CB98 Αγαπημένα Βίντεο

Έγινε ένα βήμα που θα ενοχλήσει την Ελλάδα, η οποία δεν εγκαταλείπει τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η Τουρκία σύναψε μια κρίσιμη συμφωνία με τη Λιβύη και εκμίσθωσε το λιμάνι El Khums για 99 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση.

Η Τουρκία, η οποία σπέρνει τον φόβο με τις στρατιωτικές της τεχνολογικές δυνατότητες και κάνει εντυπωσιακές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψε μια συμφωνία που θα έχει έντονη απήχηση στην Ελλάδα.

Καθώς συνεχίζονται οι δραστηριότητες έρευνας υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία όπου στο παρελθόν είχε υπογράψει συμφωνία με τη Λιβύη για τη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας, αυτή τη φορά θα δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη.

Υπογράφηκε για 99 χρόνια

Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία νοίκιασε το λιμάνι του Khums που βρίσκεται στις Μεσογειακές ακτές της Λιβύης για 99 χρόνια, με σκοπό να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση.

Με τη στρατιωτική βάση που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι και θα παραχωρηθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σχεδιάζεται να ενισχυθεί η κυριαρχία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, να αυξηθεί ο έλεγχος των τουρκικών χωρικών υδάτων και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εμπορικών πλοίων.

Θα αναπτυχθούν νέα έργα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η στρατιωτική βάση που θα δημιουργηθεί στην περιοχή σχεδιάζεται για την ανάπτυξη τουρκικών εθνικών συστημάτων UAV / UCAV και συστημάτων αεράμυνας που οδήγησαν σε επιτυχία την στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη.

Ανακοίνωση από το Τουρκικό Κέντρο Θαλάσσιων και Παγκόσμιων Στρατηγικών (DEGS)

Η πρωτοβουλία της Τουρκίας στη Λιβύη ανακοινώθηκε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών (TÜRK-DEGS), όπου πρόεδρος είναι ο Cihat Yaycı, ο οποίος είναι αντιναύαρχος εν αποστρατεία και μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Topkapı της Κωνσταντινούπολης

Το Türk Degs έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στην ανάρτησή του:

Η Τουρκία έχει νοικιάσει το λιμάνι El Khums για 99 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη. Στο λιμάνι που θα παραχωρηθεί στο Τουρκικό ναυτικό και τις χερσαίες δυνάμεις της θα δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση για τις Τούρκικες ένοπλες δυνάμεις.

Με το λιμάνι που ενοικιάστηκε, η Τουρκία θα διασφαλίσει επίσης μια προληπτική άμυνα για τις τουρκικές θαλάσσιες δικαιοδοσίες και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων.