Βραζιλία: Πήγε τον νεκρό θείο της στην τράπεζα για να υπογράψει δάνειο

Συγκλονισμένη παραμένει η Βραζιλία με την απάτη που επιχείρησε να στήσει η 42χρονη

ypografi xr Βραζιλία, ΔΑΝΕΙΟ

Συγκλονισμένη παραμένει η Βραζιλία με την απάτη που επιχείρησε να στήσει η 42χρονη Έρικα ντε Σόουζα, όταν πήγε στην τράπεζα τον νεκρό 68χρονο Ρομπέρτο Μπράγκα, προκειμένου να τον «βάλει» να υπογράψει για δάνειο 3.000 ευρώ.

Σε νέα βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί η 42χρονη, η οποία όταν συνελήφθη δήλωσε ανιψιά του 68χρονου, να αποβιβάζει τον νεκρό άνδρα από αυτοκίνητο και να τον πηγαίνει βόλτα σε εμπορικό κέντρο πριν να καταλήξει στην τράπεζα για να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μολονότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς η ώρα του θανάτου του Μπράγκα, σημάδια που βρέθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του υποδηλώνουν ότι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή περίπου δύο ώρες πριν η ντε Σόουζα να τον πάει στην τράπεζα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι έρευνες στρέφονται και στην αναζήτηση του ατόμου που μετέφερε με το αυτοκίνητό του την 42χρονη και τον 68χρονο.

Η ντε Σόουζα υποστήριξε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν το πρωί της Τετάρτης ότι ο 68χρονος πέθανε ενώ βρισκόταν στο αναπηρικό αμαξίδιο στην τράπεζα, ισχυρισμός που δεν αποδέχονται οι αρχές.

Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ φαίνεται η ντε Σόουζα μια μέρα πριν την μακάβρια επίσκεψή της στην τράπεζα να πηγαίνει τον 68χρονο στο νοσοκομείο.

42xroni scaled Βραζιλία, ΔΑΝΕΙΟ

Η ντε Σόουζα είχε πάει την Τρίτη σε υποκατάστημα τράπεζας με τον εμφανώς χλωμό άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο για να υπογράψουν για δάνειο. «Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα» ακούγεται να λέει η γυναίκα, η οποία στη συνέχεια υποστήριξε ότι ήταν ανιψιά του άνδρα και το άτομο που τον φρόντιζε.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό που κάνετε είναι νόμιμο. Δεν φαίνεται πολύ καλά ο κύριος. Είναι πολύ χλωμός» παρατήρησε υπάλληλος της τράπεζας σε γειτονιά στο δυτικό Ρίο ντε Τζανέιρο με την γυναίκα να απαντά «έτσι είναι πάντα» και να προσθέτει απευθυνόμενη προς τον – νεκρό – άνδρα στο αμαξίδιο «αν δεν αισθάνεσαι καλά μπορώ να σε πάω στο νοσοκομείο. Θέλεις να πάμε πάλι στο ξενοδοχείο;».

Επιμένοντας να ζητά από τον άνδρα που είχε αφήσει ήδη την τελευταία του πνοή, να υπογράψει η γυναίκα ακούγεται να του φωνάζει στη συνέχεια «υπέγραψε εδώ και σταμάτα να με κουράζεις».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αίτηση ήταν για δάνειο 17.000 βραζιλιάνικων ρεάλ (3.000 ευρώ).

Τελικά στο υποκατάστημα της τράπεζας κλήθηκαν διασώστες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο 68χρονος Πάουλο Ρομπέρτο Μπράγκα, όπως ήταν το όνομα του άνδρα, είχε καταλήξει λίγες ώρες νωρίτερα.

Πηγή: protothema.gr