Άδεια Κυκλοφορίας: Το κόστος για όσους δεν την ανανέωσαν

det 'Αδεια Κυκοφορίας, Αστυνομία Κύπρου

Το 92% των οδηγών ανανέωσαν τις άδεις κυκλοφορία των οχημάτων τους, μέχρι και τις 12 χθες τα μεσάνυχτα, όπου και έληγε η προθεσμία που είχε δοθεί.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive o Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) Σωτήρης Κωλέττας, 638.000 περίπου έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους, από τις 695.000, ενώ το ποσοστό κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι.

Σημείωσε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άδειες, ανανεώθηκαν μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένο το ποσοστό του 95%.

Τα έσοδα από τις ανανεώσεις των αδειών κυκλοφορίας ανέρχονται στα 76, 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2018 το ποσό ανερχόταν στα 77, εκατομμύρια ευρώ.

Η μείωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ακινητοποιήθηκαν περισσότερα οχήματα το 2019, ενώ διαφοροποιήθηκε και το τέλος στα διπλοκάμπινα οχήματα.

Τι θα πληρώσουν όσοι δεν ανανέωσαν την άδεια κυκλοφορίας; 

Όπως ανέφερε ο κ. Κωλέττας, από σήμερα η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα προχωρούν σε καταγγελία όσων οδηγών κυκλοφορούν με οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας και θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το 10% της άδειας κυκλοφορίας.

Πηγή: SigmaLive