Αυτά τα προνόμια προωθεί η Κυβέρνηση για εμβολιασμένους

Αυτά κλειδώνουν ως προνόμια – Τι συζήτησε η διυπουργική

27DDE095 EA2F 41CF 8D37 3896C695B7BE Coronavirus, Εμβολιασμοί, κίνητρα

Η συζήτηση που έγινε σήμερα στη Διυπουργική Επιτροπής, σε σχέση με τα διάφορα κίνητρα για τόνωση του εμβολιαστικού προγράμματος, επιβεβαιώνουν επί της ουσίας τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε εκτενέστερα η εισήγηση του Υπουργού Υγείας για επαναφορά του SafePass και σε εξωτερικούς χώρους, ως ένα κίνητρο που θα ενισχύσει τους εμβολιασμούς, και θα προσφέρει ασφάλεια κατά την κοινωνικοποίηση τόσο στα άτομα που επέλεξαν να εμβολιαστούν όσο και στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, προφυλάσσοντας παράλληλα τη Δημόσια Υγεία.

Εξετάστηκε επίσης η πρόταση του Υπουργείου Άμυνας για παραχώρηση τιμητικής άδειαςστους στρατιώτες που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε θα το πράξουν το επόμενο διάστημα.

Ακόμα, κατά πληροφορίες τέθηκε στο τραπέζι εισήγηση για αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε χώρους/υποστατικά, όπως γήπεδα, κινηματογράφοι, θέατρα, κοκ. νοουμένου ότι τα άτομα που θα προσέρχονται στους χώρους αυτούς θα είναι εμβολιασμένα. Δηλαδή, θα μπορεί, εάν η επιχείρηση το επιθυμεί, να έχει μεγαλύτερη πληρότητα από το 50% που ισχύει τώρα.

Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.