Αύξηση ποσού χορήγησης φαρμάκων προς εγκλωβισμένους ανακοίνωσε η Κανάρη

Αύξηση ποσού χορήγησης φαρμάκων προς τους εγκλωβισμένους αποφασίστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Screenshot 11 5 Υπουργικό Συμβούλιο, Φάρμακα

Αύξηση ποσού χορήγησης φαρμάκων προς τους εγκλωβισμένους αποφασίστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη μετά το πέρας της συνεδρίας.

Η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε, αφορούσε στην καλύτερη εξυπηρέτηση των εγκλωβισμένων μας για θέματα φαρμάκων, τα οποία συνταγογραφούνται από τους δικούς τους ιατρούς.

«Υπήρχε μια απόφαση του 2022, όπου ένα συγκεκριμένο μικρό ποσό εγκρινόταν για σκοπούς χορήγησης φαρμάκων στους εγκλωβισμένους. Αυτό το ποσό όμως έπρεπε να αυξηθεί διότι αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών λόγω του ότι οι εναπομείναντες εγκλωβισμένοι είναι στην πλειονότητα τους πλέον ηλικιωμένοι και επίσης λόγω της γήρανσης των εγκλωβισμένων έχουν πολλαπλασιαστεί οι ανάγκες και σε διατροφικά σκεύασματα και σε συμπληρώματα διατροφής, τα οποία είναι εκτός ΓεΣΥ», πρόσθεσε.

Γι αυτό αποφασίστηκε σήμερα, συνέχισε η Υπουργός, να καλυφθούν και τα συμπληρώματα διατροφής και τα διατροφικά σκευάσματα πέραν των αυξανόμενων αναγκών και σε φάρμακα έτσι που για ανθρωπιστικούς καθαρά λόγους γύρω στους 440 εγκλωβισμένοι μας να έχουν την στήριξη μας ως Υπουργείο Υγείας σε αυτό τον τομέα.

«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος εδώ και χρόνια αναλαμβάνει την διαχείριση αυτής της μεταφοράς των φαρμάκων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας στους εγκλωβισμένους κι έναντι τιμολογίων ο Ερυθρός Σταυρός φέρνει αυτό το ποσό και πληρώνεται από το Υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε.