Αναχωρεί σήμερα για τη Γάζα το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια

Screenshot 4 4 ΓΑΖΑ, ΠΛΟΙΟ

Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, μεταφέροντας σε ειδική πλατφόρμα περίπου 150 τόνους τρόφιμα και νερό, καθώς χθες Κυριακή έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι του φορτίου, ενώ η ακριβής ώρα αναχώρησης της βοήθειας δεν ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η αναχώρηση του φορτίου σύμφωνα και με τις ενέργειες του φορέα εκτέλεσης της αποστολής» αναμενόταν να γίνει εντός των επόμενων ωρών, ωστόσο η ακριβής ώρα αναχώρησης δεν κοινοποιείται για λόγους ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι «η υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής της πρωτοβουλίας Αμάλθειας βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και σε επίσημη συνεννόηση με το Ισραήλ. Εχει ήδη γίνει ο απαραίτητος έλεγχος του φορτίου από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους με στόχο την επίτευξη μιας αξιόπιστης διόδου για απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας».