Ανοίγει η Γ’ Λυκείου – Σχέδιο σταδιακής επιστροφής μαθητών

b mathites Γ Λυκείου, επιστροφή στα θρανία, Παιδεία, τελειόφοιτοι μαθητές

Την Τετάρτη ανακοινώνεται το πλάνο σταδιακού ανοίγματος των διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης

Σε πυρετό διεργασιών βρίσκονται όλα τα Υπουργεία της Κυβέρνησης για επεξεργασία πλάνων και σχεδίων για την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, έτσι ώστε το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίσει την ερχομένη Τετάρτη (29/4) τον Σχεδιασμό, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ κατά το πρώτο 10ήμερο Μαΐου.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο εμφανίζεται έτοιμο να διαχειριστεί το βαρύ πρόγραμμα αποκλιμάκωσης των μέτρων και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη βεβαίως και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Όπως πληροφορείται η Offsite επιστροφή στα θρανία αναμένεται να γίνει αρχικά των μαθητών των Λυκείων και ιδιαίτερα των τελειόφοιτων, αφού οι μαθητές αυτοί έχουν μπροστά τους τις τελικές και προεισαγωγικές τους εξετάσεις και ως εκ τούτου θεωρείται πως η Γ’ Λυκείου θα βρίσκεται στο α’ κύμα αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Μάλιστα αν κριθεί αναγκαίο και θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις δεν αποκλείεται να διαχωριστούν τμήματα και να χρησιμοποιούνται περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί και τα πλάνα που σχεδιάζονται στην Ελλάδα για την επιστροφή των μαθητών στα Σχολεία αλλά και ευρύτερα τους σχεδιασμούς άλλων χωρών.

Πάντως αρμόδια πηγή του Υπουργείου Παιδείας, σημείωνε πως αν τα Λύκεια ανοίξουν έως 15 Μαΐου και λαμβανομένου υπόψη ότι οι εξετάσεις θα είναι στο τελευταίο 10ήμερο Ιουνίου τότε αυτό σημαίνει πως οι μαθητές και οι καθηγητές θα έχουν στην διάθεση τους κάτι περισσότερο από 4 βδομάδες, «χρόνος που δεν είναι αμελητέος».

Στο μεταξύ, φωνές για άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων ακούγονται από την πλειοψηφία των πολιτών που είτε διαθέτουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί το κράτος να κάνει λόγο για επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς όμως τα παιδιά να επιστρέφουν στο σχολείο έστω και για τον εναπομείναντα χρόνο έως τις διακοπές του Καλοκαιριού.

Από πλευράς Αρχών φαίνεται πως αυτό είναι κάτι που τις προβληματίζει, αφού αφενός αντιλαμβάνονται την επιχειρηματολογία αυτή αλλά αφετέρου στην εξίσωση εισέρχεται και το γεγονός ότι την ευθύνη πολλών παιδιών αυτών των ηλικιών την αναλαμβάνουν οι παππούδες και γιαγιάδες, κάτι που στην προκειμένη δεν θα μπορεί να γίνει, η Πολιτεία προσανατολίζεται μεν στην αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων αλλά την ίδια ώρα θα καλεί τους πολίτες να προστατεύσουν την τρίτη ηλικία (και τις ευπαθείς ομάδες) συνεχίζοντας να τηρεί αποστάσεις.

Πηγή: offsite